Завантаження ...
banner

Жителька Ніжина відмовляється навчати сина з інвалідністю

Жителька Ніжина протягом тривалого часу не дозволяє вчителям навчати свого 15-річного сина, що є інвалідом з дитинства. Про це йдеться в постанові суду. Жінку притягнули до адміністративної відповідальності

інвалідність, навчання, мати, син, суд, штраф

Жителька Ніжина протягом тривалого часу не дозволяє вчителям навчати свого 15-річного сина, що є інвалідом з дитинства. Про це йдеться в постанові суду.

Жінку притягнули до адміністративної відповідальності та покарали штрафом у 1700 гривень. Проте вона не погоджується з рішенням феміди, поведінкою освітян та соціальних служб.

На переконання ніжинки, стан здоров’я дитини не дозволяє відвідувати школу, адже хлопець не може самостійно себе обслуговувати та задовольняти свої потреби. Це підтверджується відповідною довідкою лікарсько-консультативної комісії. А для індивідуального навчання вдома немає належних умов, стверджує ніжинка, посилаючись на те, що сама має інвалідність і живе в маленькій квартирі на 17 м2 разом з сином, матір’ю та братом.

Тому просила не штрафувати її, бо вона не працює. А також покращити її житлові умови. Лише в такому разі готова допустити вчителів. Жінка вважає, що син не може навчатися з причин, які не залежать від нього чи неї. Однак апеляційну скаргу матері суд не задовольнив.

Джерело: Високий Вал 
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: