Завантаження ...
banner
banner

Де у Ніжині не дотримуються карантинних вимог?

Спеціалісти відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи, відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії

Ніжин, карантинні обмеження, порушення

Спеціалісти відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи, відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами та фахівці Держпродспоживслужби постійно моніторять дотримання карантинних обмежень у Ніжині.

Зокрема, цього тижня значна увага приділялась функціонуванню об’єктів громадського харчування та пасажирському транспорту.

Не дивлячись на постійні застереження, які лунають через ЗМІ, спостерігається значне погіршення ситуації з кількістю випадків захворювання, в тому числі, з різким збільшенням кількості хворих на Чернігівщині, громадяни все частіше нехтують дотриманням соціальної дистанції та масковим режимом.  

Майже під час кожної перевірки на дотримання карантинних обмежень спеціалісти виявляють порушення. Серед них – знаходження в громадських місцях без засобів індивідуального захисту, не проведення скринінгу температури тіла працівників, відсутність або невідповідність деззасобів, не дотримання соціальної дистанції.

Виявлені недоліки обговорюються з керівниками закладів і відповідальними особами, та роз’яснюються постанови Кабінету Міністрів та головного санітарного лікаря України щодо дотримання карантинних обмежень. Власників і відповідальних осіб попереджають про відповідальність за порушення, а також можливості посилення карантинних обмежень аж до призупинення роботи.

Значні порушення були виявлені в закладах харчування, які розташовані в парку ім. Т. Шевченка. Але повторна перевірка виявила, що порушення, які були раніше, усунені.

nizhynrada, за інформацією відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: