Завантаження ...
banner
banner

Ніжинщина: на городі господиня вирощувала мак

25 червня, під час патрулювання дільничним офіцером поліції одного із сіл Ніжинщини, на присадибній ділянці, поряд із різною городиною, виявлено чималу грядку забороненого до вирощування маку

Ніжинщина, мак, заборона, поліція

25 червня, під час патрулювання дільничним офіцером поліції одного із сіл Ніжинщини, на присадибній ділянці, поряд із різною городиною, виявлено чималу грядку забороненого до вирощування маку.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу. У присутності понятих та ошелешеної такими «гостями» господині, поліцейські пройшли на город. Біля картоплі та часнику жінка «виплекала» 156 рослин маку.

Про заборону вирощувати нарковмісні рослини знала, проте ще навесні нею знехтувала. Спостерігаючи за тим, як поліцейські спочатку зірвали рослини, потім порахували та запакували до коробок, жінка лише розводила руками, картаючи себе за виявлену легковажність.

Наразі призначено судову експертизу, яка має встановити чи належать вилучені з городу жінки росли до снотворного маку.

У разі позитивного висновку – жінці загрожує відповідальність за ч. 1 ст. 310 КК України, санкція якої передбачає штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Ніжин Поліція
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: