Завантаження ...
banner
banner

На Київщині відкрилась персональна виставка Юлії Петренко. Фото

В Національному історико-етнографічному заповіднику "Переяслав", що на Київщині відкрилася персональна виставка "Дерево життя" ніжинської майстрині і художниці Юлії Петренко. Петренко Юлія Миколаївна – член Національної спілки художників України

Юлія Петренко, виставка, Київщина

В Національному історико-етнографічному заповіднику "Переяслав", що на Київщині відкрилася персональна виставка "Дерево життя" ніжинської майстрині і художниці Юлії Петренко.

Петренко Юлія Миколаївна – член Національної спілки художників України, член Української асоціації ручної творчості, спеціаліст вищої категорії, викладач-методист дитячої школи мистецтв при Ніжинському училищі культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької, Відмінник освіти України, «Майстриня року-2003».

Народилася 1982 року в смт. Козелець Чернігівської обл. У 2002 році з відзнакою закінчила НУКІМ ім. Марії Заньковецької, у 2005 – НДУ ім. Миколи Гоголя, у 2012 – Львівську академію мистецтв. У 2003 році Ніжинською міською радою присвоєно звання «Майстриня року - 2003».

У 2005 році призначено грант Президента України для обдарованої молоді для реалізації проекту «Берегиня».

У 2006 році отримала звання «Старший викладач», за перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Керівник гуртка року», Нагороджена медаллю Міністерства культури і туризму України, охорони памяток і спорту Грузії (на підставі спільного рішення); нагороджена Почесною грамотою Чернігівської обласної державної адміністрації.

У 2008 році нагороджена медаллю Асоціації міст України та громад за підготовку переможців Всеукраїнського конкурсу «Моє місто».

У 2009 році нагороджена нагрудним знаком «Відмінник освіти України». У 2010 році отримала звання «Викладач методист». У 2011 року отримала премію Володимира Вороного за вагомий внесок у розвиток вітчизняної науки та сумлінну працю в галузі вищої освіти Чернігівщини.

2012 року нагороджена Почесною грамотою Міністерства культури України. У 2013, 2014, 2017 рр. нагороджена Почесними грамотами Міністерства культури України за вагомий внесок у створенні духовних цінностей та високу професійну майстерність. У 2017 році здобула звання «Людина року» в номінації «Митець року» (м. Ніжин); отримала Почесну грамоту і нагрудний знак Чернігівської обласної ради за багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм. У 2018 році здобула звання «Людина року» в номінації «Творчий наставник».

З 2003 по 2017 рр. роботи мисткині експонувалися на 31 персональних та більше 100 різнорівневих виставках в Україні, Європі.

Юлія Петренко – багаторазовий переможець міжнародних та всеукраїнських мистецьких і освітянських конкурсів (18 найвищих перемог). Розробила кілька авторських образотворчих методик, які висвітлені у фахових виданнях. Видала чотири посібники для педагогів і дітей, які побачили світ у всеукраїнських видавництвах. Є ілюстратором дитячих журналів та навчально-пізнавальних книг.

На виставці експонується 20 робіт мисткині.

Виставка діє З 26 червня по 1 серпня, з 9.00 до 17.00. Вихідні дні: середа, четвер

адреса: місто Переяслав, вулиця Літописна, 61. 

mynizhyn.com за матеріалами Музею декоративно-ужиткового мистецтва Київщини 

Юлія Петренко, виставка, Київщина

Юлія Петренко, виставка, Київщина

Юлія Петренко, виставка, Київщина

Юлія Петренко, виставка, Київщина

Юлія Петренко, виставка, Київщина
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: