Завантаження ...
banner
banner

Ветерана, що помер у Ніжинській лікарні від коронавірусу, поховали за всіма правилами

З липня увечері у Ніжинській міській лікарні від коронавірусу помер 95-річний носівчанин Дмитро Прищепа. Співчуття родині на сторінці у фейсбуку висловив голова Носівської ОТГ Володимир Ігнатченко

ветеран, Носівка, лікарня, коронавірус

3 липня увечері у Ніжинській міській лікарні від коронавірусу помер 95-річний носівчанин Дмитро Прищепа.

Співчуття родині на сторінці у фейсбуку висловив голова Носівської ОТГ Володимир Ігнатченко. Співчувають і товариші-ветерани.

— Дмитро Олександрович був найактивнішим учасником хору ветеранів, — згадує Олександра Ляшенко, голова Носівської районної ради ветеранів. — Яскраво читав гуморески. Любив спілкування. Зі школярами зустрічався-з охотою, ділився спогадами. Адже він усю війну пройшов, учасник бойових дій. За фахом юрист. 95-річчя його відсвяткували, у листопаді мало б бути 96. Не дожив. Три дні всього побув у лікарні. Поховали на кладовищі, під вечір четвертого червня. Онук радився зі мною, як знайти ритуальну службу. Домовився у Ніжині. Поховали за всіма правилами, як при цій хворобі (у закритій обробленій труні, без церемонії прощання).

Ймовірно, що Дмитро Олександрович заразився від сусідки. Вона, кажуть, любить їздити по церквах. У неї виявили «Ковід». Захворів і Дмитро Прищепа. Був слабенький, кашляв, ходив хіба що біля дому. Хворобу виявили у доньки. У дружини, 92-річної Катерини Олександрівни, та в онука інфікування не підтвердилося.

За матеріалами Тамари Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №28 (1782), 9 липня 2020 року
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: