Завантаження ...
banner

Ніжинські підприємці проти обмеження роботи кафе до 23 години

Кабінет міністрів України 11 липня опублікував на своєму сайті змінену постанову з доданням заборони роботи після 23-ї та до 7-ї години ранку розважальних закладів і ресторанів

обмеження, карантин, робота, кафе, Управління соцзахисту, Пенсійний фонд

Кабінет міністрів України 11 липня опублікував на своєму сайті змінену постанову з доданням заборони роботи після 23-ї та до 7-ї години ранку розважальних закладів і ресторанів. 

Не можна працювати в нічний час розважальним закладам і суб'єктам господарської діяльності з надання послуг громадського харчування з організацією дозвілля або без нього (ресторанам, кафе, барам, закусочним, їдальням, кафетеріям, буфетам тощо).

Також забороняється робота в цей час закладів культури, крім кінотеатрів.

До міського голови Ніжина звернулося 12 підприємців про відміну обмеження часу роботи закладів громадського харчування. Дане звернення розглянули у різному під час засідання виконавчого комітету.

Повідомляє mynizhyn.com.

Підприємці зазначили, що дотримуються карантинних вимог і епідеміологічна ситуація у місті дозволяє приймати невелику кількість відвідувачів у нічний час. 

На засіданні виконавчого комітету був присутній один із підприємців Юрій Хоменко, який зазначив, що ситуація тяжка і дуже проблематично відновлювати бізнес.

Втрати за період карантину склали пів мільйона гривень. Закриття і відкриття закладів громадського харчування принесло великі збитки. Кількість клієнтів і так невелика і тих 10 людей, які прийдуть після 23 години особливо ситуацію з епідемією не змінять. "Не можеш таке бути, що до 11 вечора коронавіруса немає, а після 11 вечора він з'явиться", - зазначив Юрій Хоменко.

Заступник міського голови Григорій Олійнник зазначив, що рішення про дозволення роботи закладів харчування може прийняти регіональна комісія. Проблеми з графіком роботи мають не тільки кафе і ресторани. Управління соціального захисту і Пенсійний фонд працюють з 10 години ранку, це створює великі черги людей. Тому в Ніжині хочуть повернути нормальний графік роботи цих установ - з 8 години ранку.

Члени виконавчого комітету підтримали відповідне звернення до Прем'єр міністра України і регіональної комісії щодо продовження роботи закладів харчування при 100% дотриманні карантинних вимог і повернення до встановлених графіків роботи Управління соцзахисту і Пенсійного фонду.

Також підприємці звернулись з проханням про скасування всіх перевірок закладів громадського харчування. На це секретар міської ради Валерій Салогуб зауважив, що якщо підприємці дотримуються карантинних вимог, то боятися перевірок не мають. І як без перевірок можна буде впевнетись, що карантинні вимоги все ж дотримуються.

Заступник міського голови Сергій Колесник також додав, що відомостей про сплачений хоч один штраф за порушення карантину немає. Тобто протоколи складаються і в 98% оскаржуються і штраф по них не виплачуються.

Тож підприємцям у Ніжині з графіком роботи допоможуть, а обмежити перевірки не мають права.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: