Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині почали мити майданчики для збору ТПВ

Керівник КП «ВУКГ» Владислав Корман доручив працівникам підприємства в обов’язковому порядку привести до належного стану всі майданчики для збору ТВП по місту. Днями керівник підприємства

ТПВ, майданчики, миття, сміття, комунальники

Керівник КП «ВУКГ» Владислав Корман доручив працівникам підприємства в обов’язковому порядку привести до належного стану всі майданчики для збору ТВП по місту.

Повідомляє 
nizhynnews.com.

Днями керівник підприємства вибірково оглянув майданчики, після чого дійшов висновку, що наразі вони мають, м’яко кажучи, не належний вигляд.

Особливу увагу приділив тому, що після того як із контейнерів забирають сміття, то залишають неприбраними самі майданчики.

Владислав Адольфович наголосив на тому, що, відтепер, разом із водіями на сміттєзбиральній машині працюватимуть окремі працівник, які, після того, як буде забране сміття із контейнера, прибиратимуть саму територію майданчику.

Крім того, керівництвом підприємства було прийнято рішення щодо санітарного прибирання всіх майданчиків для збору ТПВ по місту.

ТПВ, майданчики, миття, сміття, комунальники

«Всі майданчики вичистити щітками, вимити. Прилеглу територію прибрати. Головним пріоритетом роботи підприємства має бути чистота нашого міста. Я особисто перевірятиму санітарний стан кожного майданчика», – наголосив Владислав Корман на черговій нараді, яка щотижня проводиться в стінах підприємства.

Такі роботи вже розпочалися по місту сьогодні, 21 липня.

Керівник КП «ВУКГ» звернувся до всіх начальників відділів та підрозділів підприємства, аби разом контролювати стан майданчиків для збору ТПВ та повідомляти, бажано із фотофіксацією, про всі порушення які стосуються санітарного вигляду майданчиків та міста в цілому.

ТПВ, майданчики, миття, сміття, комунальники

Наразі у підприємстві планують збільшити кількість як самих майданчиків для збору ТПВ, так і контейнерів. Адже тієї кількості, що зараз є по місту, виявляється недостатньо, що і призводить до того, що мешканці залишають сміття біля переповнених контейнерів.

«На 21% за півроку збільшилися об’єми викинутого мешканцями міста сміття. Це означає, що мешканці почали викидати більше. А отже роботи у підприємства прибавилося», – зазначає Владислав Адольфович.

Як зазначив керівник підприємства, в стінах міської ради говорили про те аби по Ніжину встановити напівпідземні контейнери, так як це зробили у Чернігові. У 2019 році у Чернігові встановили 100 таких напівпідземних контейнерів. Про те потрібно додатково вивчити досвід Чернігова, адже такий проект є досить дороговартісний.

А от щодо індивідуальних контейнерів для приватного сектору, то таку можливість на підприємстві не відкидають, а навпаки, вважають досить непоганим рішенням проблеми. Тоді по місту можна буде зменшити кількість сміттєзбиральних майданчиків, а кожен мешканець своє сміття викидатиме у власний контейнер. Така практика по містах України впроваджується досить давно і дуже гарно себе зарекомендувала.

Квітучі дерева, охайні будівлі, чисте повітря, прибрані вулиці та парки – мінімум, потрібний для того, щоб пишатися своїм містом і насолоджуватися життям у ньому.

Навіть найменша дрібничка, зроблена у цьому плані кожним мешканцем та керівниками підприємств, принесе суспільну користь і зробить Ніжин кращим. І навпаки, кожен кинутий під ноги недопалок – краплина, з якої збирається море сміття. А комусь же його треба вимітати.

Ніжинці завжди славились тим, що були добрими господарями на своїй землі. На часі усім нам про це потрібно згадати. Бо мова йде про наше рідне місто Ніжин.

Звичайно, відповідні служби міста проводять свою роботу щодо прибирання та очищення міста від сміття, але й самим ніжинцям потрібно подбати про покращення санітарно-екологічного стану міста підтримуючи  чистоту на своїх подвір’ях і прилеглих до них територій.

Сподіваємось на підтримку жителів та гостей міста, що вони не будуть стояти осторонь цього процесу, інакше самотужки навести належний санітарний порядок і утримувати місто, в якому ми всі разом проживаємо, чистими і красивими, буде досить складно.

Вікторія Коломійченко для nizhynnews.com

ТПВ, майданчики, миття, сміття, комунальники

ТПВ, майданчики, миття, сміття, комунальники

ТПВ, майданчики, миття, сміття, комунальники

ТПВ, майданчики, миття, сміття, комунальники

ТПВ, майданчики, миття, сміття, комунальники

ТПВ, майданчики, миття, сміття, комунальники

ТПВ, майданчики, миття, сміття, комунальники

ТПВ, майданчики, миття, сміття, комунальники

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: