Завантаження ...
banner

Площа Ніжина збільшиться більше, ніж на 700 гектарів

Відповідний проект Постанови про зміну і встановлення меж міста Ніжин і Ніжинського району Чернігівської області 15 червня було зареєстровано у Верховній Раді України. Даний проект Ніжинська міська

адміністративні межі, територія, збільшення, Ніжин

Відповідний проект Постанови про зміну і встановлення меж міста Ніжин і Ніжинського району Чернігівської області 15 червня було зареєстровано у Верховній Раді України. 

Повідомляє mynizhyn.com.
 
Даний проект Ніжинська міська рада погодила ще в 2011 році, Чернігівська обласна рада схвалила даний проект у 2015 році. Після довгих перевірок і процедур проект нарешті зараєстрували у ВР.
 
Як зазначено у проекті рішення, на сьогоднішній день фактичні межі Ніжина не встановлені та юридично не закріплені, тому є необхідність упорядкування адміністративно-територіального устрою.
 
Згідно з обліковими даними існуюча площа міста Ніжин Чернігівської області становить 4305,00 гектара земель, існуюча площа Ніжинського району Чернігівської області становить 151403,00 гектара земель.

Проектом пропонується змінити площу міста Ніжин Чернігівської області, збільшивши її на 725,1245 гектара земель та передати 4,7421 гектара земель до Вертіїївської сільської ради, та встановити площу м. Ніжин Чернігівської області 5052,3824 гектара земель. Пропонується змінити площу Ніжинського району Чернігівської області за рахунок передачі 725,1245 гектарів земель Ніжинській міській раді та збільшити на 4,7421 гектара земель за рахунок передачі земель від Ніжинської міської ради до Вертіївської сільської ради, та встановити площу Ніжинського району Чернігівської області 150682,618 гектара земель.

 
Розширення території міста пропонується провести за рахунок земель сільськогосподарського призначення, житлової та громадської забудови, лісогосподарського призначення, земель водного фонду, земель промисловості, транспорту, зв'язку, енергетики, та іншого призначення. А саме: за рахунок земель Вертіївської сільської ради, Григоро-Іванівської сільської ради, Кунашівської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області.
 
Як зазначається у проекті, закріплення меж міста створить сприятливі умови для територіального розвитку, надходження від плати за землю та інших податків до місцевого бюджету.
 
Сьогодні, 23 липня, на засіданні бюджетної комісії перший заступник міського голови Григорій Олійник зауважив, що даний проект вже був розглянутий на комітетах ВР і очікується, що у вересні цього року проект про зміну адміністративних меж Ніжина і Ніжинського району розглянуть на сесії Верховної Ради України.
 
Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: