Завантаження ...
banner

Пацієнтці похилого віку в Ніжині поставили хибний діагноз: COVID-19 не було

У Ніжинській міській лікарні з діагнозом "коронавірус" лікувалася жінка похилого віку з Ічнянського району. Пацієнтці – під 90 років. Ще 20 липня на оперативній нараді гендиректор міськлікарні О. Костирко

коронавірус, Ніжинська міськлікарня, хибний діагноз

У Ніжинській міській лікарні з діагнозом "коронавірус" лікувалася жінка похилого віку з Ічнянського району. Пацієнтці – під 90 років.

Ще 20 липня на оперативній нараді гендиректор міськлікарні О. Костирко розповідав, що ця жінка знаходиться у важкому стані.

Зі слів О. Костирка, кисневим концентратом вона отримувала підтримуючу терапію, але стан її залишався стабільно важким.

У сьогоднішній телефонній розмові сайту mynizhyn.com гендиректор розповів, що днями пацієнтку вже виписали за місцем проживання.

Справа в тому, що попередній діагноз виявився хибним. На COVID-19 жінка не хворіла. Насправді, як пояснив Олександр Михайлович, у неї було вікове захворювання легень.

Тож жителька Ічнянщини буде доліковуватися у свого сімейного лікаря.

О. Костирко розповідає, що діагноз пацієнтці ставили за результатом експрес-тесту, який виявився позитивним. "На фоні важкого захворювання тести можуть давати сумнівний результат", – пояснив гендиректор. 

Далі жінку двічі перевіряли (дослівно) "іншими системами та іншими методами". Всі дослідження показали негативний результат.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: