Завантаження ...
banner
banner

"Біла тура": як майбутні чемпіони в шахи грали

Біла Тура - одна з шахових фігур, що формою нагадує башту, або вежу… Саме таку назву отримав шаховий десант старших дошкільників ЗДО №13 «Берізка», де головним тренером-викладачем С.Д.Іващенком,

шахи, дитсадок, турнір

Біла Тура - одна з шахових фігур, що формою нагадує башту, або вежу… Саме таку назву отримав шаховий десант старших дошкільників ЗДО №13 «Берізка», де головним тренером-викладачем С.Д.Іващенком, була проведена змістовна, цікава робота з строгим дотриманням карантинних вимог адаптивного періоду.

«Серед інтелектуальних ігор шахам належить одне з провідних місць. Ця захоплива гра служить не лише для розваги, але й для розвитку логічного мислення, кмітливості, бо завдяки їй розвивається просторова уява і пам’ять», переконаний Сергій Данилович.

І справді, дитина, яка навчається цій грі, стає більш зібраною, звикає самостійно мислити та приймати рішення. Гру в шахи можна обрати і як спосіб домашнього дозвілля або хобі для всієї родини, і в ЗДО №13 «Берізка» серед дошкільників вона знаходить гідне місце.

Серед старших вихованців закладу дошкільної освіти відбувся шаховий турнір «Біла тура ». В турнірі взяли участь хлопчики й дівчатка.

Основними завданнями заходу було закріпити знання дітей про шахи, про Білу Туру, що сприяє поступовому розвитку навичок гри, розвиває ініціативу, самоконтроль, формує доброзичливе ставлення до супротивника.

Шахи і улюбленого тренера-викладача Сергія Даниловича Іващенка наші діти обожнюють, бо садок вже давно співпрацює з школою з шахів (директор Стражник Ю.Б.) .

Сьогодні змагання проходили в декілька етапів. Як уже стало традицією, діти грали як традиційними шахами, так і не традиційними. На шахових полях розгорнулися справжні баталії: діти довго міркували над кожним ходом. Турнір пройшов в радісній доброзичливій атмосфері і закінчився урочистим нагородженням.

Велика дорога розпочинається з дитинства, з першого кроку. І, хто знає, може так статися, що сьогоднішні маленькі дошкільнята - гравці завтра стануть чемпіонами країни. Успіхів вам, дорогі діти.

Наталія Примушко

шахи, дитсадок, турнір

шахи, дитсадок, турнір

шахи, дитсадок, турнір

шахи, дитсадок, турнір

шахи, дитсадок, турнір

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: