Завантаження ...
banner
banner

Запрошуємо зануритися у світ українського гончарства: екскурсія до Опішного

Північно-Східне регіональне відділення Центру пам’яткознавства НАН України і УТОПІК організовує 6 червня для всіх охочих екскурсію до Національного музею-заповідника українського гончарства у Опішному

Екскурсії,  Ніжин, Сергій Зозуля, Екскурсії до опішні, опішня ніжин, новини ніжина, ніжин, нежин

Північно-Східне регіональне відділення Центру пам’яткознавства НАН України і УТОПІК, координаційний центр якого знаходиться у Ніжині, з метою пропагування й популяризації пам’яток культурної спадщини України організовує 6 червня 2015 р. для всіх охочих екскурсію до Національного музею-заповідника українського гончарства у Опішному, що на Полтавщині (з оглядовою екскурсією історичним центром Миргорода).
 
В Опішному планується оглянути експозиції музеїв, що входять до складу заповідника: власне Музею-заповідника українського гончарства (з участю у майстер-класі з роботи за гончарним кругом і ліплення з глини традиційної української іграшки), Національної галереї української монументальної скульптури, Меморіального музею-садиби славетної гончарівни Олександри Селюченко, Меморіального музею-садиби гончарської родини Пошивайлів, Меморіального музею-садиби філософа й колекціонера опішненської кераміки Леоніда Сморжа, Музею мистецької родини Кричевських, Національної виставки кераміки в Мистецькій галереї Центру розвитку духовної культури, а також помилуватися краєвидами Полтавського краю, зокрема найвищим на Полтавщині пагорбом (208 м над рівнем моря), де розміщується городище роменської археологічної культури VІІІ–ІХ ст. Також планується відвідання сувенірного ринку гончарних виробів. 
 
Відправлення 6 червня 2015 р. (субота) у Ніжині з пл. Івана Франка о 4.00 ранку (збір біля залишків демонтованого монументу Леніну). Можлива підсадка в будь-якому місці вздовж слідування маршруту (в Ніжині від пл. Івана Франка до Гуньків, і далі – через Талалаївку, Велику Дорогу, Малу Дівицю, Прилуки, Линовицю, Пирятин).

Вартість проїзду – 225 грн. з кожного (вартість найму автобусу в складчину). Сумарна вартість екскурсій і вхідних квитків – 60 грн. (з урахуванням пільгових вхідних квитків за наявності відповідного посвідчення: школярі – 36 грн., студенти, пенсіонери – 49 грн., музейні працівники, інваліди, учасники бойових дій (в т.ч. у зоні АТО) – 13 грн.).

Транспорт – комфортний мікроавтобус Mersedes-Benz Sprinter на 18 місць. Повернення до Ніжина того ж дня близько опівночі.
 
Станом на 01.06.2015 р. наявні 8 вільних місць. Попереднє бронювання місця в автобусі обов’язкове. Про бажання забронювати місце у автобусі повідомити не пізніше 3 червня 2015 р. телефоном координаторові поїздки – 068-3535957 (Сергій).
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: