Завантаження ...
banner

Прокуратура обвинувачує рибінспектора у вбивстві рибалки з Ніжина

Прокуратура Чернігівської області підтримує державне обвинувачення в суді щодо громадського рибінспектора, який обвинувачується у вбивстві рибалки на Дніпрі. Це резонансне вбивство сталось першого вересня минулого року.

Прокуратура Чернігівської області підтримує державне обвинувачення в суді щодо громадського рибінспектора, який обвинувачується у вбивстві рибалки на Дніпрі. Це резонансне вбивство сталось першого вересня минулого року. На ділянці Дніпра між селами Пустинки та Мньов рибалка ― мешканець м. Ніжина ― одержав наскрізне вогнепальне поранення грудної клітини. Через день він помер у лікарні.

При огляді човна, з якого цей чоловік рибалив, працівниками правоохоронних органів було виявлено та вилучено кулю, яка могла бути випущена в тому числі з табельної зброї держрибохорони. Тому в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (вбивство), перевірялась і версія про участь у події співробітника правоохоронного органу.
 
У зв’язку з цим досудове розслідування проводилося слідчим відділом прокуратури області.
 
Під час розслідування встановлено, що постріли в рибалку були здійснені при переслідуванні його човна рибінспекторами. Зібрані докази свідчать про те, що постріли зі зброї державного рибінспектора здійснив його напарник − громадський рибінспектор.
 
Обидва вони отримали статус підозрюваних і у зв’язку з переховуванням від слідства були оголошені у міждержавний розшук.
Нещодавно громадського рибінспектора було затримано при поверненні в Україну.
 
Досудове розслідування щодо нього завершене, обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлений до суду.

newvv.net
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: