Завантаження ...
banner
banner

Скандальна вчителька з ЗОШ №2 змушувала писати школярів проросійський диктант

Весною цього року у 8 класі ЗОШ №2 на уроці російської мови вчитель дав диктант, який прославляв країну-агресора Росію, діти, проявили національну гідність, і виправили слова на проукраїнські, за що вчитель знизила учням оцінку.

Скандально відому вчительку російської мови ЗОШ №2 Яцину Людмилу було звільнено за систематичне порушення посадових обов’язків. Нагадаємо, на її уроці і за її підтримки було побито учня 5 класу, за це вона відбулась тільки доганою. Про це було повідомлено на сторінці у Facebook ГО "Самопоміч Ніжин".  

У повідомленні на сторінці ГО "Самопоміч Ніжин" йдеться, що весною цього року у 8 класі ЗОШ №2 на уроці російської мови вчитель дав диктант, який прославляв країну-агресора Росію, діти, проявили національну гідність, і виправили слова на проукраїнські, за що вчитель знизила учням оцінку.  Ця ситуація дуже збурила батьків, вчителів і дирекцію школи. Батьки написали звернення до управління освіти, звернулись до громадських активістів ГО «Самопоміч», разом зустрічались із керівництвом СБУ, Прокуратури. Управлінням освіти була створена спеціальна комісія, яка рекомендувала звільнити цю вчительку з займаної посади. 

Ми бачимо, що система освіти потребує дуже швидкого реформування, бо вона направлена зараз не на захист інтересів підростаючого покоління і не на захист держави, а на захист цієї системи і на тих , хто працює в цій системі. Ситуація з вивченням російської мови у нас в місті, і відповідно в країні, взагалі, цікава. З 2013 року під виглядом вивчення другої іноземної мови школам пропонували вивчати російську, але з травня 2014 року цю норму , тобто обов'язкове вивчення другої іноземної мови було відмінено, але в школах про це не говорять, а пропонують батькам знову вивчення російської, як мови національних меншин. Із 17 загальноосвітніх закладів Ніжина в 12 вивчають російську мову. На викладання російської мови в школах міста витрачається більше 130 навчальних годин на тиждень, і це, не враховуючи факультативи і курси за вибором. В той час, коли в цьому році державне тестування з української мови показало дуже сумні результати. Держава і далі фінансує вивчення російської мови, а батьки і далі будуть витрачати гроші на репетиторів із української, англійської, німецької, математики. 

Громадськість міста Ніжина за підтримки ГО „Майдан”, ініціативної групи ГО „Батьківська рада” та ніжинського осередку ГО „Самопоміч” звернулась до міського голови зі зверненням (повний текст) у якому від ніжинського міського голови, Ніжинської міської ради, фінансового управління, управління освіти, директорів загальноосвітніх навчальних закладів вимагається:
1. Припинити практику викладання в школах міста російської мови, як другої іноземної, за потреби залишивши класи, де за згодою батьків російська мова викладатиметься, як мова нацменшин, а також для бажаючих факультативи та курси за вибором.
2. Складати навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів міста на наступний 2015/2016 навчальний рік і в подальшому з урахуванням побажань батьків і дійсних потреб учнів та проєвропейського шляху розвитку України.
3. Управлінню освіти та фінансовому управлінню контролювати відповідно складання навчальних планів та їх фінансування.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: