Завантаження ...
banner
banner

Патріарх Філарет продовжує нагороджувати ніжинських волонтерів

Тамара Стратілат, отець Сергій Чечин, Олександр Шалай та Владислав Зубенко, які широко відомі своєю волонтерською діяльністю отримали нагороди від Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета у Києві

Волонтери, Патріарх Філарет, Тамара Стратілат, Олександр Шалай, Владислав Зубенко,  ніжинські волонтери, волонтери з ніжина, нежин волонтери

Днями на запрошення предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Світлішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета його представництво у Києві відвідала делегація ніжинців у складі: відомого не лише в Ніжині та в Чернігівській області, а й на теренах всієї України, особливо – у східних її регіонах, відомого волонтера отця Сергія Чечина; голови громадського об’єднання Ліга «Ділова жінка» Тамари Стратілат; депутата міської ради Олександра Шалая та приватного підприємця з Вертіївки Владислава Зубенка.

Тамару Стратілат Філарет нагородив орденом великомучениці Варвари, а Олександра Шалая та Владислава Зубенка – медалями «За жертовність і любов до України».
Нагадаємо, що депутат районної ради, підприємець Владислав Зубенко передав 1 тис. євро на реанімобіль для 13-го батальйону, який із о. Сицилія (Італія) передала діаспора на безоплатній основі. Проте, трансфер та переоформлення авто потребували значних коштів – 4 тис. євро. Представники діаспори зібрали одну тисячу, ще одну – волонтери Городнянщини. Далі долучилися ніжинці. Зрештою Владислав вніс власні кошти. Наразі оснащене відповідно до всіх вимог авто допомагає рятувати здоров’я і життя захисникам східних кордонів.

По темі:  Ніжинський волонтер отримав нагороду “За жертовність та любов до України" від Патріарха Філарета
 
Світлійший Патріарх у своїй промові про заслуги волонтерів у цей складний для країни час поставив місто Ніжин і його добровільних помічників воякам у зоні АТО за приклад для наслідування. Адже з міста щотижня у зону антитерористичної операції від’їздить авто з усім необхідним для військових. За кермом – незмінний духівник, наставник і порадник, зв’язковий між миром і війною, між родинами і їхніми захисниками – отець Сергій.
 
Того ж дня Світліший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет вручив бійцям 30-ї бригади 275 комплектів форми та берців.

За матеріалами газети "Ніжинський вісник"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: