Завантаження ...
banner
banner

За перше півріччя роботу виконкому оцінили на трійку

Сьогодні, 9 липня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Розглядали всього 6 питань, окрім цього було підведено підсумки роботи за перше півріччя.

Сьогодні, 9 липня, відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Розглядали всього 6 питань:
 

Виконком, виконавчий комітет міської ради,

Зокрема було розглянето подання щодо зміни у переліку виборчих дільниць. Виявилося, що на вулиці Космонавтів у виборчий список було внесено неіснуючий будинок. Свого часу за адресою по даній вулиці була приписана людина, а от номер вказано не було. Виявилося, що й будинку ніякого не існує, тож за його вилучення проголосували одноголосно.

Обговорювалось і питання про присвоєння вулицям імен загиблих ніжинців – учасників АТО. За законодавством назвати вулицю можна лише ім’ям померлої людини. Крім того потрібна згода батьків її родичів, потрібен і протокол зборів жителів вулиці. 
 
Досвід інших країн показує, що називають вулиці найчастіше років через 10 після смерті людини. В українському ж законодавстві такий термін не передбачений. На сьогоднішній день ніхто, поки що, не пропонував називати іменами загиблих учасників АТО вулиці. Була ідея перейменувати вулицю Будьоного імям Сергія Рябухи, але його рідні проти такої ідеї. Як варіант – називати іменами нові вулиці міста, що утворяться після його розширення і де мають виділятися земельні ділянки воїнам АТО.
 
Також Виконавчий комітет підвів підсумки виконання плану роботи виконкому за перше півріччя поточного року. Звіт озвучив Сергій Олександрович Колесник. З найважливіших рішень – на пропозиції депутатів виконком змінив графіки роботи окремих розділів, в тому числі кімната №10 працює тепер без перерви на обід з 8.00 до 17.00. Крім того з червня почався процес люстрації, який триватиме до січня 2016 року. 
 
Люстрацію проводить Відділ кадрової політики та запобігання проявам корупції. Інформація і подання приймаються через 10 кабінет, або напряму через відділ. За словами Колесника приймаються скарги на роботу державних службовців і будь-яка інформація, яка стосується зловживання ними службовим положенням, корупції тощо. Люстрація включає в себе оприлюднення декларацій, перевірка через прокуратуру, СБУ, тощо. 
 
Загалом роботу виконкому оцінили на трієчку, а головною проблемою назвали низьку відвідуваність окремими членами виконкому його засідань

Звіт виконкому за 1-е півріччя
 
Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: