Завантаження ...
banner
banner

Статус учасника бойових дій можна отримати у військкоматі

Відео.
В Україні завершилася шоста хвиля мобілізації. Перші дві черги вже демобілізовані, і сьогодні найбільший їх клопіт — отримання передбаченого законом статусу учасника бойових дій.

В Україні завершилася шоста хвиля мобілізації. Перші дві черги вже демобілізовані, і сьогодні найбільший їх клопіт — отримання передбаченого законом статусу учасника бойових дій. Проблеми виникли через те, що лише одна на всю Україну комісія розглядала питання присвоєння статусу. Але з травня цього року таке ж право отримали обласні військкомати. Тож тепер для отримання посвідчення демобілізовані можуть звертатися до військкоматів до за місцем прописки.

Навіть якщо військовослужбовець матиме неповний пакет документів, військові комісари приймуть справу у роботу. А далі самі будуть витребувати необхідні довідки з військових частин або керівництва певного сектору.
 
Так, з травня до військових комісаріатів області звернувся 101 військовослужбовець. Як результат, 94 людини вже отримали посвідчення. А от по решті семи демобілізованих робота триває, комісія розіслала запити і чекає на відповіді.
 
Окрім того, за словами заступника обласного військового комісара, демобілізовані учасники АТО мають право на відомчу нагороду начальника Генерального штабу Збройних Сил України. Для її отримання необхідно мати посвідчення учасника бойових дій та звернутися до військкомату. Як зазначають армійці, за два дні державних свят таку відзнаку отримали вже 1064 захисники Батьківщини.
 
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: