Завантаження ...
banner

У місті стартував Всеукраїнський профілактичний рейд «Урок»

З метою попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року у місті проводиться рейд «Урок».

На виконання доручення заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації від 12 серпня 2015 року № 03-11/3715 та з метою попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку навчального року та вжиття заходів для повернення їх до навчання з 20 серпня 2015 року у місті проводиться традиційний Всеукраїнський рейд «Урок». В цьому році він відбуватиметься в три етапи. 

Перший триватиме з 20 серпня до 1 вересня. Передбачає обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах, вжиття заходів щодо надання дітям з цих сімей адресної допомоги в підготовці до навчального року та осінньо-зимового сезону.
 
На другому етапі (з 1 до 15 вересня 2015 року) працівники управління освіти, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виявлятимуть дітей, які з 1 вересня не почали навчання у школах та професійно-технічнихнавчальних закладах, вищих навчальних закладах I-II рівня акредитації.
 
Третій завершальний етап триватиме упродовж вересня-жовтня. Основним завданням буде повернення або влаштування дітей до навчальних закладів, закладів соціального захисту, усунення причин і умов, внаслідок яких діти не навчались, а також притягнення до відповідальності батьків або осіб, що їх замінюють, посадових осіб за порушення прав та законних інтересів дітей.
 
Профілактичний захід «Урок» також сприятиме в охопленні навчанням усіх дітей шкільного віку - переселенців із тимчасово окупованих територій України, територіально-адміністративних одиниць України, в яких триває антитерористична операція.
 
Шановні ніжинці, не будьте байдужими. Якщо Вам відомо про дітей, які не приступили до навчання просимо надавати інформацію по телефону 23621 (службау справах дітей),
за телефонами: 3-13-84 ( центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді), 2-40-83 (управління освіти).

nizhynrada.org
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: