Завантаження ...
banner
banner

Акція "Всі діти кажуть: "Ні війні"

Фото.
1 вересня, на площі Франка біля будівлі міськвиконкому з ініціативи ліги "Ділова жінка" та за підтримки управління освіти Ніжинської міської ради і духовенства міста відбулася акція "Всі діти кажуть: "НІ ВІЙНІ"

1 вересня, на площі Франка біля будівлі міськвиконкому з ініціативи ліги "Ділова жінка" та за підтримки управління освіти Ніжинської міської ради і духовенства міста відбулася акція "Всі діти кажуть: "НІ ВІЙНІ" та молебень за загиблими дітьми на Донбасі.

Для 200 дітей Донбасу вже ніколи школа не відкриє двері, вже ніколи вони не почують перший дзвоник, вже ніколи вони не будуть бігати широкими коридорами своєї школи і не отримають свою найкращу оцінку. Ніколи. Тому що війна на Донбасі забрала їхнє життя, - сказала на початку акції Тамара Стратілат.

Головною метою акції був збір канцелярського приладдя для дітей Прохорівки та Старогнатівки, що на Донеччині.  А чому саме для дітей з цих сіл, пояснив Володимир Якущенко. Він розповів, що рік тому, коли був бійцем 41 батальйону біля Прохорівки та Старогнатівки знаходився штаб  41 батальйону. Військовим необхідні були кольорові олівці, щоб зробити позначки на карті. Тому було вирішено звернутися до місцевих школярів з проханням надати їм кольорові олівці і діти два дні поспіль їх несли у штаб, з посмішкою  згадує комісар військкомату.

Священник та відомий волонтер отець Сергій розповів, що саме діти найчастіше підтримували наших бійців, які займали села та міста на Донбасі. Малюнки, хрестики чи іконки несла дітвора українським військовим. Частина з цих подарунків зараз знаходиться у кафедральному соборі Всіх Святих на стенді. Вони для наших бійців були колосальною підтримкою, зазначив священник.

Потім відбувся молебень за загиблих дітей Донбасу та воїнів АТО. По завершенні якого  ніжинці запустили небесні ліхтарики, які символізують душі загиблих дітей. 







































































































Фото Олександр Малаш

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: