Завантаження ...
banner
banner

На Одещині прикордонники вшанували пам'ять загиблого товариша з Вертіївки

В Одеському прикордонному загоні відбулись заходи з вшанування пам'яті воїна-прикордонника майора Олега Андрійця, який загинув під час виконання службових обов’язків в зоні проведення АТО

 Вертіївка, АТО Вертіївка, учасники ато, новини вертіївка, мій ніжин

В Одеському прикордонному загоні відбулись заходи з вшанування пам’яті воїна-прикордонника майора Олега Андрійця, який загинув під час виконання службових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції в Донецькій області.

1 вересня 2014 року, група з 4-х прикордонників від оперативно-бойової застави Одеського прикордонного загону, яку очолив майор Олег Андрієць, отримала наказ на проведення патрулювання автомобільного шляху сполученням  "Новоазовськ-Маріуполь" поблизу села Саханка. Під час виконання завдань з лісосмуги їхній транспорт атакували двома "БМП" терористи.  Прикордонники прийняли бій… Очільник прикордонної групи, оцінивши ситуацію і розуміючи, що сили не рівні, наказав підлеглим відступати, а сам, як справжній офіцер, проявив мужність та рішучість, прийняв бій і ціною власного життя врятував інших.
 
За особисту мужність і героїзм, проявлені у боротьбі за державний суверенітет та територіальну цілісність України Указом Президента України  майора Олега Андрійця нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
 
Олег Андрієць був родом з села Вертіївка, Ніжинського району Чернігівської області. На батьківщині героя-прикордонника також шанують земляка.  Так, у Ніжинському районному військово-історичному музеї імені М.П. Кирпоноса відкрито експозицію «Ми пам`ятаємо» із окремо виділеним стендом про героя-прикордонника. У Вертіївській загальноосвітній школі, де навчався Олег, на його честь встановлено меморіальну дошку. А вулицю «Корчагіна», де він виріс, відтепер перейменовано на вулицю «Олега Андрійця».
 
«Олег Андрієць протягом майже 25 років зразково служив на вірність Батьківщині. Всі ми знали Олега Анатолійовича, як доброго товариша, відповідального офіцера, професіонала своє справи, порядного сім’янина, люблячого чоловіка, батька, сина, і просто гарну веселу людину. Пам'ять про нього назавжди залишиться у наших серцях», – зазначив начальник Одеського прикордонного загону підполковник Сергій Лаврентьєв.

Він подякував матері Олега, Антоніні Миколаївні, за те, що вона виховала такого прекрасного, мужнього сина, справжнього героя. На заході також були присутні колеги, товариші, рідні та близькі загиблого прикордонника.  

У народі кажуть, що людина жива, поки жива про неї пам’ять і бажаючих виступити та сказати теплі слова на адресу Олега було багато. Особливо проникливо прозвучали слова друга сім`ї  Жанни Старченко: «В цій людини дуже гармонійно поєднувались риси веселого, позитивного чоловіка, відповідального офіцера та люблячого батька. Бережіть свої рідних, тому що життя іноді буває занадто коротким!»

Герої не вмирають – вони продовжують жити в наших серцях!
Вічна пам'ять.

dpsu.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: