Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська міжрайонна прокуратура протидіє злочинам проти власності

Злочини, що посягають на власність, становлять одну з найпоширеніших і найнебезпечніших груп злочинних діянь, оскільки вони посягають на одне з найважливіших соціальних благ - право власності.

Прокуратура, Ніжинська Прокуратура, прокуратура Ніжин, нежин прокуратура, ніжин, новини ніжина

Злочини, що посягають на власність, становлять одну з найпоширеніших і найнебезпечніших груп злочинних діянь, оскільки вони посягають на одне з найважливіших соціальних благ - право власності. Необхідність дослідження злочинів, що посягають на власність, та визначення ефективних заходів запобігання пов'язано з тим, що вони мають масовий характер і за цією ознакою далеко залишають позаду всі інші. Так, у структурі злочинності по м. Ніжину та Ніжинському району злочини проти власності становлять 68%. Переважно це крадіжки, шахрайство, мають місце також грабежі, розбійні напади.

З метою протидії злочинності, зокрема злочинів проти власності, Ніжинською міжрайонною прокуратурою протягом 2015 року проведено дві координаційні наради правоохоронних органів м. Ніжина та Ніжинського району. На нараду, яка відбулася 28 липня 2015 року були запрошені керівники правоохоронних органів м. Ніжина та Ніжинського району якими було заплановано ряд спільних заходів, які на даний час активно впроваджуються.
 
Крім того, Ніжинською міжрайонною прокуратурою активно ведеться діяльність по притягненню винних до кримінальної відповідальності.  Зокрема, до суду направлено обвинувальний акт, щодо громадянки М, яка разом зі своїми дітьми, один з яких є неповнолітнім, вчиняла крадіжки продуктів харчування, меблів та інших предметів вжитку шляхом таємного проникнення до помешкання інших громадян.
 
Також, на даний час слідчим відділом Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області завершується досудове розслідування кримінального провадження з 6 злочинів, вчинених групою осіб, які проникали у приватне житло, викрадали різні побутові речі, вироби з металу та інше.
 
Попередження злочинів проти власності - одне з найважливіших завдань правоохоронних органів, і в першу чергу органів внутрішніх справ.
 
І тільки спільна і злагоджена діяльність служб та підрозділів органів внутрішніх справ, здійснювана в тісній взаємодії з іншими державними та правоохоронними органами, громадськими організаціями та безпосередньо громадянами забезпечує попередження злочинів проти власності.

Ніжинська міжрайонна прокуратура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: