Завантаження ...
banner
banner

Запорука наповнення бюджетів – укріплення ділових стосунків між бізнесом та громадськістю

Напередодні професійного свята - Дня підприємця у Ніжинській об’єднаній податковій інспекції відбулося засідання за «круглим столом» у форматі діалогу з представниками бізнесу та громадськістю.

Напередодні професійного свята - Дня підприємця у Ніжинській об’єднаній податковій інспекції відбулося засідання за «круглим столом» у форматі діалогу з представниками бізнесу та громадськістю.

За словами начальника Ніжинської ОДПІ Світлани Волкової, професійне свято - День підприємця - покликане привернути увагу суспільства до підприємницької ініціативи, сприяти подальшому розвитку малого і середнього бізнесу в країні. Відмітила важливість того, коли об’єднуються зусилля державного органу і громадських організацій задля збереження бізнесу в регіоні. В процесі роботи виникає безліч питань, які можна вирішити в ході діалогу. 
 
Фахівці Ніжинської ОДПІ працюють над виконанням поставлених перед ними завдань по наповненню бюджетів всіх рівнів, адже запорукою добробуту усіх громадян  та держави в цілому є своєчасна та рівномірна сплата податків, зборів та обов’язкових платежів,- зазначила керівник інспекції. На обліку в Ніжинській ОДПІ знаходяться 1305 юридичних та 5399 фізичних осіб. З них: зареєстровані у м. Ніжині–715 юридичних та 3946 фізичних осіб; у Ніжинському районі - 343 юридичних та 505 фізичних осіб; у Носівському районі - 247 юридичних та 948 фізичних осіб. Завдяки сумлінності платників Ніжинського та Носівського районів тільки за останні 8 місяців до бюджетів всіх рівнів сплачено 201,2 млн. гривень, що на 54,8 млн. гривень більше, ніж у 2014 році. До державного бюджету надійшло коштів в сумі 78,4 млн. гривень, що на 41,6 млн.грн.більше ніж за відповідний період минулого року. При цьому левова частка податків надійшла  і до місцевих бюджетів 122,8 млн. гривень , це на 13,2 млн. гривень більше ніж торік. 
 
 Заступник начальника Ніжинської ОДПІ Оксана Уткіна детально ознайомила учасників заходу з останніми законодавчими змінами податкового законодавства, які направлені на зменшення податкового тиску на бізнес. Учасники засідання схвально відмітили , що ці зміни для них надзвичайно важливі та актуальні.
 
Платники цікавилися новим форматом відносин – численними електронними сервісами ДФС, завдяки яким скорочується час на оформлення та подання звітності до органів ДФС, підвищується оперативність надання та якість звітності, оцінюються податкові ризики діяльності з партнерами по бізнесу, вирішуються проблемні питання платників. Відмітили позитивну роботу Центрів обслуговування платників , які у 2015 році надали більше 5 тисяч адміністративних послуг.
 
Під час заходу вітали бізнес спільноту представники Ніжинської РДА та Ніжинської районної ради. Подяки та грамоти Ніжинської райдержадміністрації вручали підприємцям району заступник голови Ніжинської районної державної адміністрації Оксана Мелашенко та заступник керуючого справами, начальник аналітичного відділу Ніжинської районної ради Євгеній Коваленко.
 
Організатори заходу подякували всім підприємцям за відповідальне ставлення до сплати податків та побажали успіхів, процвітання, прихильності долі,  миру та злагоди. 
 
Лариса Стусь, спеціаліст з питань комунікацій Ніжинської ОДПІ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: