Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські правоохоронці затримали шахрайку-гастролерку, яка виманювала гроші у пенсіонерів

Попри постійні застереження правоохоронців у засобах масової інформації та на телебаченні, широку роз’яснювальну роботу серед населення, час від часу з’являються нові факти шахрайств, вчинені особами ромської народності

циганка шахрайка, нежин циган, шахрайство

Попри постійні застереження правоохоронців у засобах масової інформації та на телебаченні, широку роз’яснювальну роботу серед населення, час від часу з’являються нові факти шахрайств, вчинені особами ромської народності, які під різноманітними приводами (ворожіння, зняття порчі, попити води, відпочити і тому подібне) заволодівають грошима та цінними речами громадян. Кримінальна статистика показує, що у більшості випадків жертвами ромів стає одна з найбільш незахищених категорій населення – пенсіонери,  серед яких багато ветеранів, інвалідів війни та праці.

Днями співробітники карного розшуку Ніжинського міськвідділу міліції викрили шахрайку, яка гастролюючи Сумською, Полтавською та Чернігівською областями обманювала пенсіонерів та наживалася на їхній довірі. Потерпали від її злочинних діянь одинокі громадяни літнього віку, у яких остання шляхом обману забирала значні суми коштів. Схеми шахрайств були різні: підозрювана заходила на подвір’я до пенсіонерів та представлялася знахаркою, священнослужителькою Києво-Печерської лаври, екстрасенсом чи то працівником соціальних служб.

Нерідко, під час спілкування зловмисниця лякала потерпілих, що на них лежить «прокляття»,  яке у змозі зняти тільки вона. Обіцяючи допомогти, шахрайка проводила «ритуали» з курячими яйцями, змушувала стареньких молитися в окремих кімнатах будинку, носити з городу землю та віддавати їй усі заощадження, які знаходилися у помешканні. Допоки потерпілі оговтувалися від почутого та проведених «ритуалів», «добродійка» швиденько залишала подвір’я. Бувало, що жертви аферистки чекали на її повернення по декілька днів і тільки потім зверталися до міліції. Усі потерпілі стверджували, що жінка була ромської національності та що приїздила на автомобілі, проте, кольору та номерних знаків ніхто не пам’ятав.

Втім і цих відомостей виявилось достатньо. Отримавши інформацію про місце перебування зловмисниці, Ніжинські правоохоронці оперативно спрацювали, затримавши її по вулиці Носівський Шлях на виїзді з міста Ніжина, що дало змогу попередити скоєння ряду нових шахрайств.
 
 Як розповів начальник Ніжинського МВ УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Володимир Бойко:
- Зловмисниця – особа ромської народності, 1970 року народження, мешканка міста Шостка Сумської області. Жінка раніше вже була неодноразово судима за скоєння шахрайст,  до того ж на момент затримання вона перебувала у розшуку Диканьківським РВ УМВС у Полтавській області за скоєння кримінального правопорушення за ст. 185 (крадіжка) у відношенні особи похилого віку. Остання переховувалася від правосуддя, скоювала нові злочини гастролюючи Україною, проживала на зйомних квартирах. Наразі підозрювана вже дала правдиві свідчення по фактам скоєних нею пограбувань, шахрайств та крадіжок на території Ніжинського району: у селах Кропивне, Великій Кошелівці, Вертіївці, Лосинівці, Великій Дорозі. Загалом шахрайка поклала до своїх кишень близько 200 тисяч гривень. Тож тепер триває перевірка на її причетність до скоєння злочинів як на території обслуговування міськвідділу так і по всій Україні.
 
4 вересня 2015 року Ніжинським міськрайонним судом у відношенні громадянки С. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Тож, на час досудового розслідування вона буде перебувати в умовах слідчого ізолятору Чернігівського департаменту виконання покарань в Чернігівській області.
 
Зловмисниці  загрожує покарання  до 6 років позбавлення волі.

Ст. інспектор по роботі з населенням та громадськими формуваннями
Тетяна Дахно
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: