Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині знову зафіксували африканську чуму свиней

У одному з приватних господарств Максимівки Ічнянського району виявили факт захворювання свиней з клінічними ознаками захворювання на африканську чуму свиней.

У одному з приватних господарств Максимівки Ічнянського району виявили факт захворювання свиней з клінічними ознаками захворювання на африканську чуму свиней. Про це повідомляє Високий Вал

Спеціалісти ветеринарної служби відібрали зразки патологічного матеріалу з даного господарства та направили до Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарних експертиз м. Києва. Згідно з висновками у наданих зразках виявлено вірус африканської чуми свиней. Станом на 5 вересня у господарстві загинуло 8 голів свиней.

5 вересня в Ічнянській РДА відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ічнянській районній державній адміністрації, на якій розробили та затвердили план щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання африканською чумою свиней в районі.

Також виставлено ветеринарно-міліцейський пост на в’їзді в Максимівку, створена робоча група з працівників Ічнянського РВ УМВС, Державної служби з надзвичайних ситуацій та ветеринарної служби для знищення всіх свиней у господарствах села та огляду господарств у селі Рожнівка.

Наразі проводиться огляд господарств разом з представниками зазначених служб, силами співробітників Ічнянського РВ УМВС виставлено пост. В робочій групі зі знищення свиней задіяні працівники міліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій та ветеринарної служби.
 
Ситуація в зоні спалаху епізоотії контрольована.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: