Завантаження ...
banner
banner

Виставка "Ніжин у фотографіях початку ХХ століття"

Фото.
В Історичному відділі Ніжинського краєзнавчого музею імені Спаського, що по вулиці Батюка, відкрилася виставка фотографій Ніжина початку ХХ століття. Поруч можна побачити посуд, прикраси, окремі предмети побуту тих далеких часів.



У Історичному відділі Ніжинського краєзнавчого музею імені Спаського, що по вулиці Батюка, відкрилася виставка фотографій Ніжина початку ХХ століття. Поруч з фото можна побачити посуд, прикраси, окремі предмети побуту тих далеких часів.

Річка Вир, яка до цього часу існує, але про неї мало хто знає. Так виглядали будинки по вулиці Гоголя. Залізничний вокзал і люди, що чекають свого паровоза; будівля університету, яку видно над дахами міських будинків; давно знищений Літній театр у Миколаївському парку (тепер це парк Шевченка); стара будівля Аграрного інституту, що тоді був Технічним училищем. А ще люди, обличчя тепер відомих уродженців міста, а тоді звичайних дітей чи студентів, торговців чи викладачів, робітників чи чиновників. Все це давно змінилося, але образи давнини продовжують існувати на старих фотознімках.

Фотографії доповнюють маленькі деталі з побуту тих часів – посуд, з якого їв свій обід викладач чи чиновник, прикраси, що їх вдягала якась заможна пані, хоча б у 1903 році. А чого варта фігурка роздягнутого чоловічка, який так схожий на Маріо з відомої комп’ютерної гри 90-х років? Хто, коли і навіщо його зробив, кому вона належала і для чого використовувалась залишається загадкою історії. Можливо саме вам вдасться її розгадати відвідавши Історичний музей. 

Виставка в історичному музеї триватиме до 5 грудня за адресою вулиця Батюка, 14.

За довідками можна звертатися за телефоном 7-12-68





 














 

Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: