Завантаження ...
banner
banner

Ніжин один із лідерів по заборгованості з зарплатні у області

У жовтні 2015 року заборгованість по зарплатах у Чернігівській області зросла на мільйон. Про це 13 листопада, розповіла заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Катерина Тимощенко


У жовтні 2015 року заборгованість по зарплатах у Чернігівській області зросла на мільйон. Про це 13 листопада, розповіла заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Катерина Тимощенко. 

«За даними попереднього щотижневого моніторингу, в області в жовтні заборгованість із заробітної плати зросла майже на мільйон або на 4% і на 1 листопада склала 24,9 мільйона гривень. Хоча підприємств  боржників поменшало  з 51 до 45», - зазначила вона.

Найбільше заборгували працюючим жителям Чернігова, Ніжина, Прилук – у сумі це 94% загального боргу: близько 17 мільйонів у обласному центрі, 5 мільйонів у Ніжині та півтора мільйони – у Прилуках. Про це йдеться на сайті Чернігівської ОДА

По темі:  Хто в області отримує найбільшу зарплату?

Існують борги із зарплати й у районах області: Бахмацькому, Чернігівському, Варвинському, Коропському та Борзнянському.
 
Найбільше завинили своїм працівникам ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (3,8 млн. грн), ДП «Чернігівнафтогазгеологія» та його підрозділи у Ніжині та Прилуках (2,7 млн. грн), ПАТ «Чернігівбуд» (2,3 млн. грн).
 
Як позитив відзначалася відсутність заборгованості перед працівниками сільськогосподарських підприємств та бюджетних установ. Виняток – Вузлова лікарня станції Чернігів, де станом на 1 листопада сума боргу становила 179,3 тисячі гривень. Ситуація ускладнюється тим, що у міському бюджеті Чернігова кошти на утримання цієї установи не передбачені.

Заступники міських голів Чернігова, Ніжина та Прилук, які з-поміж інших причин виникнення заборгованості назвали відсутність державного замовлення на продукцію підприємств-боржників та втрату значної частини ринку збуту.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: