Завантаження ...
banner
banner

Нова котельня Ніжинського державного університету зможе економити до 35 % бюджетних коштів

Виконуючий обов'язки ректора Ніжинського університету Олександр Бойко звернувся з проханням вирішити допомогти у вирішенні проблеми опалення університету до народного депутата Олександра Кодоли.


Виконуючий обов'язки ректора Ніжинського університету Олександр Бойко звернувся з проханням вирішити допомогти у вирішенні проблеми опалення університету до народного депутата Олександра Кодоли. Про це повідомляє прес-служба нардепа.

Як розповів керівник вишу, сьогодні на балансі університету знаходяться п'ять навчальних корпусів, чотири гуртожитки, їдальня, майстерня, автогараж, медпункт та ряд допоміжних будівель, які в опалювальний сезон споживають велику кількість теплової енергії. 

Ректорат університету вживає заходів щодо економного витрачання бюджетних коштів, призначених для оплати теплопостачання. Зокрема, з цією метою встановлено дві котельні на твердому паливі потужністю 200 кВт для опалення одного з навчальних корпусів та двох будівель господарського призначення.
 
Чернігівська теплопостачальна компанія запропонувала університету встановити за власні кошти цієї компанії блок-модульну котельню (ІМВт) на твердому паливі (пелетах) для опалення головного навчального корпусу, який споживає найбільшу кількість тепла, що забезпечить економію бюджетних коштів на 35%. Розміщення блок-модульної котельні потребує земельної ділянки площею 70 кв. м.
 
«Я як представник Ніжина у Верховній Раді, давно опікуюсь нашим славетним навчальним закладом. Тому відразу відгукнувся на прохання освітян і, у відповідності до Закону України Про статус народного депутата України», звернувся до Кабінету Міністрів та інших органів влади розглянути  порушене питання та сприяти розміщенню блок-модульної котельні на земельній ділянці, закріпленій за Ніжинським державним університетом. Я буду підтримувати усі корисні ініціативи, які сприятимуть не тільки розвитку інфраструктури навчального закладу, а й економії бюджетних коштів», - розповів Олександр Кодола.
 
Запит народного депутата Олександра Кодоли було оголошено в п’ятницю 13 листопада під час засідання Верховної Ради України.
 
Нагадаємо, що за ініціативою Олександра Кодоли Верховна Рада України прийняла Постанову про відзначення 215-ї річниці з дня заснування Ніжинського університету на державному рівні. Також в рамках проекту розвитку велоінфраструктури Ніжина «ВЕЛОНІЖИН», який впроваджує команда народного депутата, у жовтні перші велопарковки у місті були встановлені саме біля центрального корпусу вишу.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: