Завантаження ...
banner
banner

У Хвилівці згорів будинок, а його власниця отримала значні опіки

17 листопада о 8:20 у Ніжинському районі до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Хвилівка. Подолавши відстань близько 10 км на місце події прибуло два відділення 16-ї державної пожежно-рятувальної частини.

17 листопада о 8:20 у Ніжинському районі до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку в с. Хвилівка. Подолавши відстань близько 10 км на місце події прибуло два відділення 16-ї державної пожежно-рятувальної частини. На цей час вогонь вирував на даху та всередині будинку. Рятувальники о 08:47 локалізували та о 09:45 остаточно ліквідували пожежу.

Внаслідок пожежі при спробі самотужки загасити полум'я 59 річна господарка будинку отримала опіки верхніх кінцівок II ступеню, 1% тіла, але від госпіталізації жінка відмовилась. Вогнем знищено дах та перекриття по всій площі, пошкоджено стіни та домашні речі.
 
Як з’ясувалося, причиною виникнення пожежі стала неправильне влаштування та несправність нагрівальних печей та димарів, а саме за три дні до трагедії господарі утеплили димохід шлаковатою.

У зв’язку з цим, Управління ДСНС у Чернігівській області звертається до громадян.  Аби запобігти пожежам, вчасно очищуйте димоходи від сажі та час від часу перевіряйте їх на наявність тріщин. Не залишайте печі без нагляду та не доручайте нагляд за ними дітям. Не розміщуйте впритул до печей та камінів легкозаймисті речі, меблі або запас дров. Пам’ятайте! Виконання цих простих, але вкрай необхідних правил, допоможе зберегти від пожеж ваше житло, майно та, найголовніше, життя!
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: