Завантаження ...
banner
banner

Керівництво 15 школи влаштувало бізнес на власних учнях

У п’ятницю 25 грудня, в актовому залі загальноосвітньої школи № 15 з 18.00 до 21.00 відбулася передноворічна дискотека для учнів старших класів. Для проведення цього розважального дійства були запрошені два молодих діджеї.



У п’ятницю 25 грудня, в актовому залі загальноосвітньої школи № 15 з 18.00 до 21.00 відбулася передноворічна дискотека для учнів старших класів. Для проведення цього розважального дійства були запрошені два молодих діджеї.

Така нерядова подія мала великий розголос серед школярів. Десятки юнаків і дівчат, одягнувши своє найкраще вбрання, прийшли розважитися на святкових вечорницях, поспілкуватися з товаришами та ровесниками, активно відпочити й набратися нових вражень. Проведення самого заходу можна було б вважати цілком позитивним, якби не кілька «але», які наштовхують батьків учнів на тривожні думки.
 
По-перше, дискотека була організована для дітей, що навчаються саме в ЗОШ № 15. Однак проконтролювати прихід на неї різних молодиків, які не мають жодного відношення до цього навчального закладу, в повній мірі не виявилося можливим чи скоріше не було бажання до цього. Не варто пояснювати, що нерідкими є випадки, коли юні шукачі пригод зі сторони, котрі приходять на подібні заходи, в пошуках гострих відчуттів провокують хлопців-ровесників на бійку чи чіпляються до уподобаних ними дівчат.
 
По-друге, як повелося на таких вечірках, не обійшлося без уживання міцних напоїв. Було зафіксовано прихід на дискотеку кількох молодіжних компаній напідпитку, що погіршувало рівень безпеки та сприяло виникненню конфліктних ситуацій між учасниками заходу. Очевидці бачили, як з одягу деяких молодиків, що ледве трималися на ногах, випадали відкорковані пляшки з алкоголем, а від їхніх власників сильно тхнуло перегаром. Це лякало й обурювало багатьох дівчат, які прийшли на шкільну новорічну дискотеку, але опинилися на п’яній вечірці за участю сторонніх осіб.
 
По-третє, згаданий захід не був безкоштовним. За вхід до актового залу кожен учасник дискотеки мав заплатити по 10 гривень. Тому не дивно, що в гонитві за наживою, її організатори впускали до школи будь-кого, хто платив вказану суму, без огляду на його стан. До речі, прибуток від проведення цього заходу обрахувати можуть тільки ті, хто його проводив, і, напевно, до кишень шкільної адміністрації потрапив непоганий бариш. Чого не скажеш про тих учителів, які ціною свого вільного часу намагалися підтримувати спокій на дискотеці, не допустити розпивання спиртних напоїв й уникнути спалаху конфліктних ситуацій між своїми школярами та сторонніми особами. Між іншим, пропуск до актового залу являв собою гральну карту, розрізану надвоє, тож, за бажання, подібний вхідний квиток, можна було зробити й самому.
 
По-четверте, більшість батьків, відпускаючи своїх дітей до школи, не знали, що цей передноворічний захід матиме платний характер, адже жодних оголошень про це не було. Саме тому непоодинокими стали випадки, коли непоінформовані про оплату школярі були прикро вражені сумною новиною про необхідність заплатити за вхід до свого актового залу. В той же час люди зі сторони проходили сюди без проблем, заплативши 10 гривень. Гроші з дітей на вході збирав призначений на цю роль представник педагогічного колективу, що є серйозним порушенням посадових інструкцій для учителів, адже останні не мають права проводити збір коштів з учнів, про що не перестають регулярно нагадувати відповідні приписи. Втім члени батьківського комітету взагалі не були підключені до проведення цього заходу, що видається абсолютно нелогічним, зважаючи на те, що батьки в першу чергу зацікавлені у підтриманні безпеки для своїх дітей. Також невідомо, чи було поставлене до відома управління освіти про проведення цієї платної дискотеки в ЗОШ № 15.
 
Підводячи підсумок, треба зауважити, що проведення розважальних заходів для молоді є справою потрібною та корисною, але не в такому вигляді, як це було зроблено у вищезгаданій школі. Позаурочні заходи не повинні перетворюватися на бізнес для шкільного керівництва, участь в них повинні брати тільки учні школи й у жодному разі не можна допускати появу на них осіб у нетверезому стані, що становить небезпеку як для оточуючих, так і для них самих.
 
Депутат Ніжинської міської ради Андрій Гомоляко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: