Завантаження ...
banner
banner

У школах Ніжина оголошено карантин

За результатами засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності міста, яке відбулося у п’ятницю 15 січня, прийнято рішення про введення карантину у школах міста з 18 по 25 січня.

Карантин ніжин, нежин карантин

За результатами засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності міста, яке відбулося у п’ятницю 15 січня, прийнято рішення про введення карантину у школах міста з 18 по 25 січня. Про це повідомляється на сторінці міської газети "Вісті" у Facebook

Підставою для такого кроку стала інформація санепідемслужби, лікарів центральної міської лікарні і, зокрема, завідувачки інфекційного відділення, лікарів районної лікарні, центру сімейної медицини, відділення екстреної швидкої медичної допомоги та представників управління освіти, фірми «Лакс», фахівців відділу надзвичайних ситуацій. Всі медики відзначають значний ріст кількості захворювань на грип та гострих респіраторно-вірусних інфекцій. Найбільше хворих серед дітей. В цілому відзначають перевищення епідемічного порогу в 1,8 рази. А через те, що по всій країні розгулює грип штаму Н1N1 (каліфорнійський грип), який характеризується серйозними ускладненнями і тяжкістю протікання, то найкращий варіант - зробити упереджувальний крок, тобто позбавити інфекційне захворювання сприятливого середовища для поширення. Також у місті скасовані всі розважальні та культурно-масові заходи на тижневий термін та введений карантин у школах.

Поряд з цим, лікарі радять не займатися самолікуванням, бути уважними до свого здоров’я. При появі перших ознак захворювання, а це висока температура, не користуйтеся аспірином та антибіотиками. Звертайтесь до лікарів. Після відвідування місць великого скупчення людей (торговельні заклади, транспорт) користуйтесь дезінфікуючими серветками і частіше мийте руки з милом. А ще радять посилено харчуватися і достатньо спати. Особлива увага до самопочуття маленьких дітей та вагітних жінок.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: