Завантаження ...
banner
banner

На імпрезі у міській бібліотеці розповіли про видатних польських та українських письменників

Фото.
25 лютого у центральній міській бібліотеці звучали польська та українська мови. Адже саме в цей день бібліотекарі спільно з товариством «Астер» підготували та провели імпрезу присвячену видатним письменникам Польщі та України.

25 лютого у центральній міській бібліотеці звучали польська та українська мови. Адже саме в цей день бібліотекарі спільно з культурно-просвітницькою спілкою громадян польського походження «Астер» підготували та провели імпрезу присвячену  видатним письменникам Польщі та України. Захід розпочала Президент спілки Фелікса Феліксівна Бєлінська.
 
Презентацію про життя та творчість священика і поета Яна Твардовського, його вірші та розповідь про творчий шлях видатного письменника Генріка Сенкевича підготували студенти Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя - Вікторія Конаєва, Тетяна Срібна, Дана Голіченко, Тетяна Кашуба, Олена Івченко, Віталія Колівошко, Юлія Бондаревська, Надія Кієвська. Ці студенти вивчають польську мову під керівництвом учителя Люцини Ейми.
 
Цікавою була лекція викладача НДУ Максима Потапенка, який охарактеризував історичний період, в який жив і творив Генрік Сенкевич. Також він ознайомив присутніх з історичними подіями, що описані у трилогії Сенкевича «Огнем і Мечем», «Потоп», «Пан Володиєвський».
 
Старший викладач НДУОлександр Гадзінський познайомив з цікавими фактами з біографії Лесі Українки та Івана Франка. Більш докладно Олександр Євгенійович охарактеризував драму-феєрію «Лісова пісня», адже у 2016 р. виповнюється 105 років з дати написання цього твору.
 
Провідний бібліотекар центральної бібліотеки Оксана Креул підготувала повідомлення про Лесю Українку, як перекладача, адже видатна українка володіла десятьма мовами і перекладала польських письменників та поетів - Адама Міцкевича, поема «Конан Валенрод» та вірші Марії Конопницької. Розповідь Оксани Григорівни супроводжувалася відеокадрами. Присутні мали змогу почути пісні на слова Лесі Українки «Хочеш знати», «Грай, моя пісне».
 
Студенти І курсу бібліотечного відділення Ніжинського училища культури і мистецтв ім. Марії Заньковецької Анна Бондаренко та Надія Кисіль майстерно виконали вірш Лесі Українки «Contra spem spero» та вірш Івана Франка «І знов являєшся мені».
 
Окрасою імпрези став фортепіанний твір «Сонет», виконаний викладачем НДУ, членом спілки «Астер» Іриною Ростовською.


поляки в ніжині















Потапенко максим ніжин, нежин максим потапенко,


За інформацією Центральної міської бібліотеки
Фото Олександр Малаш
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: