Завантаження ...
banner
banner

Ніжинські актори презентують виставу львівського режисера «Останній гречкосій»

Анонс.
Ось уже більше п’яти років п’єса львівського режисера Ореста Огородника зриває овації глядачів у різних куточках західного регіону нашої країни. І ось нарешті «Останній гречкосій» - у виконанні наших акторів

Ніжинський драматичний академічний театр, ніжинський театр, ніжин вистави театру

Шановні глядачі! Запрошуємо вас на прем’єру вистави «Останній гречкосій», яка відбудеться 19, 23, 25 та 26 березня о 18.00 годині в приміщенні театру.

У ролях: з.а. України Алла Соколенко, з.п.к. України Юрій Муквич, артисти Галина Коршикова, Людмила Савич, Анжела Данильчук, Андрій Буняев, Олександр Крутько, Людмила Муквич, Юлія Пилипенко, Олександр Репях, Руслан Репях, Костянтин Богомаз, Валентина Мухінська, Остап Романченко, Олексій Сацюк. 
 
Анонс вистави:
Ось уже більше п’яти років п’єса львівського режисера Ореста Огородника зриває овації глядачів у різних куточках західного регіону нашої країни. І ось нарешті «Останній гречкосій» - у виконанні наших акторів – побачить світ на підмостках Ніжинського театру. 
 
Чи може українець існувати без землі? Яка площина духовності є прийнятною для народу, що тисячоліття свого буття працював, народжувався і помирав на землі, сіючи хліб і передаючи це сакральне для кожного українця вміння від покоління до покоління? У чому криється ідентичність нашого народу, його буттєва домінанта, одвічні цінності, духовність?!
 
Ось такі філософсько-буттєві за наповненням, і, в той же час, безапеляційні за вирішенням питання ставить перед глядачем автор драматичного твору. Але вони всі, немов незримі струмки, вливаються у могутнє річище головної дилеми п’єси: земля – це колиска нації чи товар? Тема українського села розкривається крізь призму ставлення людини до землі, до одвічної колиски буття хлібороба-гречкосія, українця, національна свідомість якого формувалось паралельно із вмінням сіяти і збирати хліб. 
 
За жанром «Останній гречкосій» - гірка комедія. Це продиктований смисловою домінантою жанр, в ракурсі якого розвиваються події – глибоко трагічні в сенсі відречення молодого покоління від одвічного генетичного коду українства – землі а, значить, і від самих себе… І, разом з тим, п’єса, ніби прекрасний у своїй здатності очищувати душі людей злиток гірського кришталю, випромінює спектром іронічних мотивів та комічних ситуацій. Це створює враження воістину філігранної правдивості та інтимно-акустичного співзвуччя із сучасним життям. 
 
Отож, шановні глядачі, запрошуємо Вас переглянути історію про нас самих, про те, що керує нашими вчинками і життями, коли атрофуються серце й душа, а прорахунок та гроші, перекресливши істинні людські цінності, стають нашими поводарями та божками.

«Останній гречкосій» - це розповідь про вибір людини та одвічний двобій між духовним і матеріальним. Безсумнівно, п’єса не залишить байдужим жодного глядача, адже проблематика її виходить далеко за межі однієї сім’ї, стосується кожного українця, кожної родини і, зрештою, - нації. 

Ніжинський академічний український драматичний театр
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: