Завантаження ...
banner
banner

Екскурсія до "Музею рідкісної книги"

Ніжинський осередок об'єднанння "Самопоміч" в рамках проекту "Знайомтесь - це наш Ніжин" організовує чергову суботню екскурсію для ніжинців та гостей міста/ На цей раз активісти об'єднання познайомлять ніжинців з "Музеєм рідкісної книги".

Ніжинський осередок об'єднанння "Самопоміч" в рамках проекту "Знайомтесь - це наш Ніжин" організовує чергову суботню екскурсію для ніжинців та гостей міста. На цей раз активісти об'єднання познайомлять  ніжинців з "Музеєм рідкісної книги".


Місце збору - вул. Гоголівська біля Миколаївського собору, в суботу о 13:30

У Музей рідкісної книги імені Г. П. Васильківського зберігається цінне зібрання книг і рукописів. Діє він на базі бібліотеки Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя і є його структурною частиною. 
 
Музей рідкісної книги єдиний у регіоні, де на високопрофесійному рівні комплектуються колекції унікальних старовинних видань XVI - початку ХХ століть, здйснюється робота з їх дослідження, збереження та реставрації.
 
У музеї представлено понад 11 800 рідкісних експонатів книг. Серед них є й книга-рекордсмен - запрестольне Євангеліє 1689 року з Ніжинського Благовіщенського монастиря, подарунок рідного брата Стефана Яворського - Федора. Це величезного розміру фоліант, що важить майже 18 кілограмів, деякі сторінки цього унікального видання від руки розфарбовані кольоровими фарбами, заголовки - позолочені. 
 
Серед інших експонатів музею є багато книг, які стосуються розвитку писемництва та друкарства на теренах України. Левову частку експонатів музею становлять книги, що стосуються Ніжина та Чернігівщини в цілому. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: