Завантаження ...
banner
banner

Школярі ніжинщини взяли участь у обласному літературному конкурсі

Завершився VI обласний конкурс дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України», в якому традиційно взяли участь близько 300 дітей і підлітків з усіх куточків Чернігівщини.

Літературний конкурс

Завершився VI обласний конкурс дитячої літературної творчості «Хай весь світ дивують нині діти неньки України», в якому традиційно взяли участь близько 300 дітей і підлітків з усіх куточків Чернігівщини. 

Конкурс народився у 2011 році завдяки спільним зусиллям письменників м. Чернігова та обласної бібліотеки для дітей. За цей час в ньому взяли участь близько 2000 дітей 4-11 класів нашої області, більшість дітей із сільської місцевості. 
 
Діти пишуть вірші, оповідання, казки, есе, роздуми, іноді дуже мудрі, майже філософські. Юних авторів турбує все – доля Батьківщини і своєї родини, дружби і дитинства, рідного краю і природи, і багато чого в житті. Щиро, відверто, іноді по – дитячому наївно діти намагаються розібратися в своїх почуттях, в подіях, які відбуваються в світі, в Україні, у взаємовідносинах людей, країн. 
 
За умовами конкурсу переможці визначаються в номінаціях «Поезія» та «Проза» за двома віковими категоріями – молодша (4-7 клас) та старша (8-11 клас). Журі конкурсу, а це відомі чернігівські письменники – голова НСПУ О.Конечна, Н.Галковська, Т.Пакалюк, А.Сокол через свої душі й серця пропускають кожну творчу роботу юних літераторів, дуже ретельно аналізують їх, намагаються дати їм подальше життя. 
 
Переможцями конкурсу стали 16 учасників, які посіли 1-3 місця, а 8 учасників стали лауреатами конкурсу (4-6 місця). 
 
За умовами конкурсу твори – переможці друкуватимуться в окремій збірочці «Хай весь світ дивують нині діти неньки України», які щорічно видаються за сприяння обласної державної адміністрації, депутатів, самих письменників. 
 
Видано вже 5 збірочок, ілюструють їх теж діти. Ці твори є в усіх дитячих бібліотеках області та у юних авторів. На жаль, наші юні літератори вже знають тему війни і миру в сьогоднішній історії України. 
 
Конкурс вкотре засвідчив, що усі наші діти талановиті! Нема переможених! Адже перші спроби літературної творчості – це перші кроки до пізнання своїх творчих можливостей, здібностей. Ми вітаємо всіх учасників і переможців конкурсу і дякуємо за участь – це перший крок до життєвого успіху!
 
Відзначимо, що в молодшій групі  третьокласниця з  Вертіївки Анна Рибецька  зайняла ІІ місце номінації "Поезія"
 
В старшій групі також в номінації  "Поезія" ІІ місце зайняла Костирко Аліна, учениця  8 класу з Ніжина. 

Департамент культури і туризму
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: