Завантаження ...
banner

В 15 школі провели екологічну акцію

На даний момент, проблема збереження лісових насаджень дуже гостро стоїть перед людством. Не залишились осторонь цього питання й учителі та учні ЗОШ № 15. Над проектом «Збережемо ліси для майбутнього» протягом декількох місяців працювали діти, батьки та вчителі.

ЗОШ №15
 

Ліси називають «зеленими легенями» планети. Один гектар лісу забезпечує за добу життєдіяльність двох сотень людей, кожне дерево – одного-двох чоловік. Доросле дерево виробляє за добу до 500 літрів кисню. Гектар хвойного лісу в теплий день виділяє 30 кг ефірних масел. Цього достатньо, щоб "простерилізувати" місто Ніжин.

Вчені підрахували, що при нинішніх темпах вирубки, через 100 років ліс буде знищений повністю. Це призведе до вимирання тварин і рослин , зміни клімату й екологічної катастрофи. Тому проблема збереження лісових насаджень дуже гостро поставлена перед людством.
 
Не залишились осторонь цього питання й учителі та учні 2-х класів Ніжинської ЗОШ І - ІІІ ст. № 15. 
Виникла ідея створення проекту «Збережемо ліси для майбутнього». Над ним працювали діти, батьки, вчителі протягом декількох місяців.Класні керівники поставили перед школярами проблему: не рубати ліс не можна, він потрібен для багатьох цілей. Який вихід із ситуації, що склалася, можна запропонувати? 
 
Другокласники під керівництвом педагогів розробили свої плани діяльності, створили робочі групи та з інтересом взялися до роботи.
Вся робота учнів була спрямована на велику тему «Ліс». Діти «мандрували» лісовими стежками, «розмовляли» з деревами, «захищали» ялинки. Протягом всього часу учасники проекту проявили пізнавальний інтерес до навколишнього середовища, усвідомили необхідність гармонійного співіснування людини і природи, вчилися сприймати красу природи як унікальне явище, у школярів формувалися риси характеру справжнього громадянина, здатного до збереження та відродження природи рідного краю. 
 
Група бережливих ініціювала акцію зі збору макулатури. Учнями 2-х класів було зібрано 423 кг макулатури, що зберегло життя 21 дереву. Адміністрація Ніжинської філії ПАТ « Екологія» на чолі з начальником Кутузовим В.В. висловили подяку вчителям та учням 2-х класів Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ст.. № 15, директор Павлюченко Т.М.
 
Група дослідників та пошуковців дослідила, які дерева ростуть у лісах Чернігівської області, знайшла цікаву інформацію.
Група юних поетів і ерудитів працювала над створенням власних загадок, віршів, задач, вікторин про дерева.
 
Група креативних діячів запропонувала виготовити власними руками вироби з відходів деревини. Цікавих робіт було багато. До цієї діяльності діти підійшли творчо, неординарно, креативно. Допомагали їм у цьому батьки.
Завдяки проекту учні разом з батьками отримали нові знання про цілісність природи, розглянули питання забруднення, охорони навколишнього середовища, дізналися про вплив господарської діяльності людини на довкілля, були активними учасниками акцій «Макулатура».
 
І маємо надію, що жоден учасник проекту, потрапивши на відпочинок на природу, не скривдить ні пташку, ні мурашник, не зірве квіточку і не зламає для втіхи гілочку.

Класні керівники Дусь Л.В., Кутузова О.Л., Дідик О.В., Ярмоленко Л.Г. висловлюють щиру подяку батькам за допомогу дітям у роботі над дослідницько - експериментальним проектом, взаєморозуміння, плідну співпрацю, креативний підхід до проблеми


ЗОШ №15


Ніжинська міська газета "Вісті"
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: