Завантаження ...
banner

Олександр Кодола: Ми вийшли на Майдан, щоб бути разом з Європою. І ми обов’язково доб’ємося своєї мети!!!

Українська парламентська делегація на чолі з народним депутатом Олександром Кодолою, яка минулого тижня перебувала у Латвії з офіційним візитом, зустрілася з Спікером Саейму Латвії, та групою литовських депутатів

олександр Кодола


Українська парламентська делегація на чолі з народним депутатом України Олександром Кодолою, яка минулого тижня перебувала у Латвії з офіційним візитом, зустрілася з Спікером Саейму Латвійської Республіки Інарою Мурнієце, групою депутатів Саейму з міжпарламенських зв'язків з Україною та Прем'єр-міністром Латвії Марісом Кучинскісом.

Учасники зустрічі обговорили практичну реалізацію прогресу реформ, процес формування уряду, а також інші актуальні питання внутрішньої політики України. «Понад 20 років тому Латвія прийняла рішення, що буде членом Європейського Союзу.
 
Вони це рішення прийняли – і вони це зробили. В Україні за це ми вийшли на Євромайдан, і також це рішення прийняли – і ми це також обов'язково зробимо!», - наголосив Олександр Кодола під час зустрічі.
«Український уряд, не зважаючи на всю складність існуючих проблем, робить важливі кроки на шляху реформ. Ми розуміємо, що доля України залежить від якості та невідворотності поступу на шляху реформування, перетворення її на сучасну демократичну правову державу. Це буде найкращою і найадекватнішою відповіддю на агресію Росії. А для цього нам потрібна єдність усіх політичних сил», — зазначив керівник української групи з міжпарламентських відносин з Латвією. 
 
Спікер Саейму Інара Мурнієце підкреслила, що Україна може розраховувати не тільки на політичну підтримку парламенту Латвії, але й практичну допомогу усього латвійського народу. Вже сьогодні діє низка проектів, в тому числі і державних, направлених на організацію лікування українських військовослужбовців, поранених під час антитерористичної операції на сході України, організації відпочинку дітей постраждалих від військових дій, збір коштів на підтримку України.
 
Олександр Кодола від імені української делегації подякував латвійському Парламенту, Уряду та усьому латвійському народу за допомогу Україні.
 
«Ми дуже цінуємо те, що Латвія подала Україні руку допомоги у час випробувань. Повірте, ми ніколи цього не забудемо!», - підкреслив Олександр Кодола.
Також українські парламентарі подякували депутатам Саейму Латвії, за позицію щодо засудження агресивної політики Росії по відношенню до України і звернення про звільнення народного депутата України, депутата ПАРЕ, української льотчиці Надії Савченко.
 
Нагадаємо, що з 4 по 8 квітня в Латвії тривав офіційний візит групи з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою Верховної Ради України.
В рамках візиту народні депутати провели багато зустрічей з представниками Уряду Латвії, політичних і ділових кіл. Зустрілися з українцями, які живуть у цій балтійській країні. 
А також відвідали поранених українських воїнів, Віталія Андрєєва з Миколаєва та Євгена Симоненка з Чернігівщини, які проходять лікування у Центрі реконструктивної та пластичної мікрохірургії в Ризі. 
 
Тут латвійські медики безкоштовно проводять операції українським військовослужбовцям, пораненим у ході АТО. Кошти потрібні лише на медикаменти і транспорт. Вирішенням цієї проблеми займається громадянка Латвії, українка за походженням, волонтер Яна Стрелека, яка створила ‎Фонд підтримки України.
«Лікування і реабілітація тут дешевша, ніж в інших європейських країнах. А фахової точки зору Центр просто унікальний. Усього лікування в Латвії отримало понад двадцять українців, а в цьому Центрі – дев’ять», - розповів Олександр Кодола. 
 

Олександр Кодола

Олександр Кодола

Олександр Кодола

Олександр Кодола

Олександр Кодола

Олександр Кодола

Олександр Кодола

Олександр Кодола

Олександр Кодола

Олександр Кодола

Олександр Кодола

Прес-служба народного депутата України Олександра Кодоли

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: