Завантаження ...
banner
banner

Стартував районний етап військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Фото.
12 травня в Ніжинському районі стартував перший етап військово-патріотичної гри для школярів «Сокіл» («Джура»). Змагання проводились протягом 3-х днів на території Галицької територіальної громади, в сосновому лісі

Сокіл, Джура


12 травня в Ніжинському районі стартував перший етап військово-патріотичної гри для школярів «Сокіл» («Джура»). Змагання проводились протягом 3-х днів на території Галицької територіальної громади, в сосновому лісі. На урочисте відкриття завітало керівництво району в особі голови райдержадміністрації Вячеслава Івашина, його заступника Оксани Мелашенко та голови районної ради Олега Бузуна. Право підняти прапор надали минулорічному переможцю гри – команді Перемозької школи. 

Вітаючи учасників змагань, голова райдержадміністрації Вячеслав Івашин зауважив, що мав нагоду виступати не один раз і на різних майданчиках, але щоб із мікрофоном і в лісі – вперше. Вячеслав Анатолійович згадав, як, будучи школярем, брав участь в аналогічній грі, яка тоді носила назву «Зірниця». Що молодь в часи його шкільного дитинства виховувалася на прикладі подвигів ветеранів Великої Вітчизняної війни. Що вони й зараз мають слугувати взірцем любові до батьківщини для нинішнього покоління. Він переконаний, що саме те військово-патріотичне виховання стало гарним уроком мужності й витримки, коли довелося взяти до рук зброю під час виконання інтернаціонального обов"язку в Республіці Афганістан. Україна й нині потерпає від військових дій на сході. Але головна професія чоловіка в усі часи була є й буде – захищати свою державу, свій дім, свою сім'ю. Вячеслав Івашин наголосив на тому, що «Сокіл» («Джура») - це гра, тож, поважати один одного і підтримувати повинні всі – навіть команди-суперниці.
 
Голова районної ради Олег Бузун акцентував увагу школярів на тому, що саме сьогодні й зараз ми повинні повернутися до патріотизму, свого, українського. На жаль, сьогодення нас спонукає до цього, роблячи особливим розуміння патріотизму й любові до держави. Олег Віталійович зробив короткий екскурс в минуле, згадав українських гетьманів, нагадав про те, що з нас сотнями років намагалися витравити власну історію, культуру, мову, звичаї і традиції. Тому час звернутися до першоджерел, згадати про особливості й цінності саме українські, а не запозичені, чи нав’язані. - Слава вам, дорогі діти, й слава нашій Україні, - завершив виступ голова райради.
 
Фельдшер Олег Коваль наголосив на суворому дотриманні техніки безпеки. Як і представник військкомату Олександр Андрущенко. Комендант табору, вчитель Лосинівської школи Григорій Яременко, привітавши команди-учасниці, оголосив про два перші конкурси: зі стрільби та впоряду.
 
Колекціонер зброї Андрій Миршавка, керівник дозвільної системи Ніжинської поліції Микола Іванов, волонтер Олександр Максимець демонстрували дітям зразки холодної та вогнепальної зброї, маскувального та військового одягу, розгрузок та бронежилетів, розповідали про принципи їх застосування.
Попереду у дітей району три чудові дні на лоні природи, нові зустрічі та знайомства, можливість показати себе й подивитися на інших.

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Сокіл, Джура

Олена НАЙДА
Фото автора
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: