Завантаження ...
banner
banner

Без нагляду залишена духовка ледь не знищила будинок

27 травня о 20:06 у Ніжині до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в одні з квартир одноповерхового житлового будинку по вулиці П. Прокоповича

27 травня о 20:06 у м. Ніжині до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в одні з квартир одноповерхового житлового будинку на двох господарів по вул. П. Прокоповича.

Телефонували стурбовані сусіди, які відчули запах диму в коридорі та власній квартирі, а коли вийшли з власної оселі то побачили дим, що виходив з дверей квартири де сталося загорання. 
 
За викликом на місце події оперативно прибуло 2 чергових караулу 16-ї державної пожежно-рятувальної частини. На момент їх прибуття, відбувалося інтенсивне горіння в одній з кімнат квартири, а в будинку спостерігалося сильне задимлення. Вогнеборці у захисних протигазах відразу приступили до гасіння. Завдяки оперативним діям пожежу о 20:14 було локалізовано та о 21:15 остаточно ліквідовано. Під час ліквідації пожежі не допущено розповсюдження вогню на інші кімнати помешкання та сусідську квартиру. На щастя в результаті пожежі ніхто не постраждав. Проте вогонь встиг пошкодити домашнє майно, диван, стіни помешкання в якому сталося загоряння на площі 10 кв.м. та двері. 
До гасіння пожежі залучалось 8 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки. 
 
Як з'ясувалося в ході розслідування, причиною пожежі послужила власна необережність 57-річної господарки. Під час приготування вона залишила без нагляду в електричній духовці їжу. 
 
Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертають увагу громадян на дотриманні правил пожежної безпеки при експлуатації електронагрівальних приладів та електричних мереж. Слідкуйте за їх справністю та не залишайте без нагляду. Дбайте про власне життя і майно.

Управління ДСНС України у Чернігівській області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: