Завантаження ...
banner
banner

Гномон та екліметр тепер буде в Кукшинській школі

У рамках Проекту "ClimaEast" на початку червня 2016 року було придбано обладнання та облаштовано географічний майданчик на території Кукшинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів

Кукшин, ClimaEast


На території Ніжинського району Чернігівської області реалізується проект ПРООН «ClimaEast: Збереження та стале використання торфовищ», який, крім основної природоохоронної програми, уже неодноразово допомагає і навчальним закладам району.

У рамках Проекту на початку червня 2016 року було придбано обладнання та облаштовано географічний майданчик на території Кукшинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
 
Загалом на новообладнаному географічному майданчику встановлено такі прилади: опадомір, гномон, флюгер та стовп-висотомір, метеорологічна  будка, що містить барометр, гігрометр та термометр, кільце ромбічне-азимутальне, сонячний годинник екваторіальний, сонячний годинник горизонтальний, екліметр та покажчик полярної зірки.

Кукшин, ClimaEast


04 червня 2016 року після щорічної акції «Чиста країна», яка приурочена до Міжнародного дня охорони навколишнього природного середовища, менеджер Проекту ЄС – ПРООН ClimaEast: “Збереження та стале використання торфовищ” Василь Толкачов, експерт Проекту ЄС – ПРООН ClimaEast: “Збереження та стале використання торфовищ” Олег Колосок, голова районної ради Олег Бузун,  директор комунального закладу “Регіональний ландшафтний парк “Ніжинський” Ніжинської районної ради” Сергій Мельникович, працівники виконавчого апарату районної ради, учні Кукшинської ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі з директором навчального закладу Юлією Пехотіною оглянули географічний майданчик.

Крім того, для учнів 7-10 клів була проведена ознайомча екскурсія.

Відтепер, починаючи з нового навчального року, майданчик слугуватиме навчальною лабораторією для учнів школи й дозволить їм опанувати практичні навички із моніторингу навколишнього природного середовища. Крім того, прилади та знаряддя майданчика також будуть використані у навчальному процесі при викладанні природничих дисциплін для учнів школи.

Кукшин, ClimaEast

Кукшин, ClimaEast

Кукшин, ClimaEast

Кукшин, ClimaEast

Кукшин, ClimaEast

Кукшин, ClimaEast
 

Вікторія Охріменко, начальник організаційного відділу районної ради
Фото автора
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: