Завантаження ...
banner

Юний ніжинець завоював бронзову медаль на Чемпіонаті України з шахів

З 9 по 19 червня в Чорноморську Одеської області відбувся фінал чемпіонату України з шахів серед дітей до 8 років. Гідно представив на цих змаганнях наше місто вихованець ніжинської ДЮСШШ, чемпіон області до 8 років, першорозрядник Олександр Кулепестін

Шахи, Олександр Кулепестін


З 9 по 19 червня в місті Чорноморську Одеської області відбувся фінал чемпіонату України з шахів серед дітей до 8 років.

105 хлопців та 37 дівчат практично зі всієї України (21 область та м.Київ) виборювали звання найсильніших та право представляти нашу державу на чемпіонатах Європи та світу. 
За регламентом турніру юні спортсмени змагались у двох дисциплінах: класичні шахи – швейцарська система, 9 турів, контроль – 2 години на партію кожному учаснику. Грали також в швидкі шахи - швейцарська система, 9 турів, контроль – 10 хвилин на партію. 
 
Гідно представив на цих змаганнях наше місто та Чернігівську область вихованець ніжинської ДЮСШШ, чемпіон області до 8 років, першорозрядник Олександр Кулепестін (ЗОШ № 15).
 
Від самого початку турніру він постійно перебував серед лідерів та з результатом 7 очок з 9 в підсумку посів  3 місце – завоював бронзову медаль та кубок чемпіонату України з класичних шахів! 
 
Зовсім трохи не вистачило Сашку зусиль та везіння, щоб зробити бронзовий дубль у швидких шахах : 7 очок з 9, розподіл  3-5 місць, та за додатковими показниками хоча й високе, але тільки 5 місце. 
 
Приємно було чути на закритті чемпіонату від головного судді, що географія призерів розширюється: юні спортсмени з невеликих міст таких як Ніжин достойно втручаються у боротьбу за нагороди з шахістами Києва, Дніпра, Одеси  та інших  шахових мегацентрів. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: