Завантаження ...
banner
banner

Як живе найстарша жінка України? Відео

Найстарша жінка України, яка дожила до 116 років скаржиться на зір, бо не може займатися улюбленою справою – життям і плетінням. Здоров’ям старенької не надивуються лікарі


Найстарша жінка України, яка дожила до 116 років скаржиться на зір, бо не може займатися улюбленою справою – життям і плетінням. Здоров’ям старенької не надивуються лікарі. На її адресу виклики бувають, хіба що через те, що в горлі щось дере.

Журналістка телеканалу «ТСН» Алла Скорик навідалась в гості до Христини Нагорної, яка вже потрапила до українського реєстру рекордів і схоже готується побити світовий рекорд.

Бабуся Христина втомлена від посиленої уваги, попереджає з порога соціальна працівниця. Вона допомагає старенькій по господарству. В хаті пахне свіжим борщем. Бабуся просить пів чарочки для апетиту, що правда перепитує, чи не нашкодить це її здоров’ю.
 
Христина Нагорна народилася в 1900 році. Жила за царя, при більшовиках, коли розпався Радянський Союз бабусі виповнився 91 рік. Все пам’ятає як учора. Шкодує, що поділитися спогадами ні з ким.
 
Наша бабуся Христина у трійці найстарших людей світу і це при тому, що дата в паспорті умовна. Усіх дітей, які народилися у 1900 році, записали чомусь 1 липня. То вона може бути ще на кілька місяців старша. Шкода, що не залишилося в селі її однолітків, які б це підтвердили, - сама молодь.
 
У бабусі Христина на городі росте квасоля, капуста, картопля… Вона не бачить, не чує, але вимагає, щоб її город був не гіршим за сусідські. Зараз вся робота на плечах соціальних працівників. А коли їй було 110 років, вона сама могла тримати кабанчиків і кроликів. Тепер вже не подужає, але підробіток не полишає. Бо бабусі Христини досі привозять дітей виводити бородавки.
 
Жаліється бабуся Христина на очі. За шиттям засумувала.
 
У місцевій амбулаторії питаємо про бабусину історію хвороби. Тут запевняють, зрідка для профілактики мірять старенькій тиск.
 
От тільки рецепту довгожительства вона не знає. Живе як може і прямує до світового рекорду.

Сюжет телеканалу «ТСН»
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: