Завантаження ...
banner
banner

Чи поставить сесія крапку? Засідання контрольної комісії

29 липня в Ніжинській міській раді відбулося засідання тимчасової контрольної комісії з питань перевірки факту продажу будівлі, розташованої по вулиці Гончарній


29 липня в Ніжинській міській раді відбулося засідання тимчасової контрольної комісії з питань перевірки факту продажу будівлі, розташованої по вулиці Гончарній 19 - А ( мова йде про приміщення колишнього дитячого садочку Механічного заводу, де останні роки працювала Дитяча школа мистецтв).

Засідання комісії, можливо, бути останнім, оскільки термін повноважень спливає 30 липня. Продовжити повноваження комісії повинна сесія міської ради.

Члени тимчасової комісії обговорили останню інформацію про перебіг перевірки факту продажу, прослухали доповідь директора Училища культури про проведення ремонтних робіт в гуртожитку закладу, де буде розміщено Школу мистецтв, ініціювали звернення до правоохоронних органів області щодо надання інформації про хід розслідування.

“Ми ініціювали питання щодо звернення до правоохоронних органів надати нам інформацію про хід розслідування для того, щоб ми усвідомлювали, як воно проходить. Це перше питання. А інше питання полягає в тому, щоб продовжувалась робота навчального закладу. 
 
Також на комісії були вирішені декілька питань по наданню допомоги щодо благоустрою цієї території, виділення грошових коштів. Керівництво зазначило, що 1 вересня практично все буде закінчено. 
 
У дійсності, потрібне ще фінансування, тому що там постає проблема огорожі.

Декілька разів на комісію запрошувалися юрист, представник Механічного заводу (це сторона, яка була причетна до відчуження Школи мистецтв). Комісія бажала отримати пояснення, на яких правових підставах це відбувалося. Але юрист і представник Механічного заводу, проігнорувавши наші звернення, не з'явились, хоч і обіцяли.
 
Ще стороною комісії викликався арбітражний керівник, який також погодився з'явитись на комісію, але не прийшов. 
 
Говорити про те, чи причетні чи непричетні люди до цього, ми не можемо, оскільки це визначають правоохоронні органи. Але своєю позицією вони показали байдужість до цього питання, хоча це стосується проблем нашого з вами міста. 
 
На мою думку, так як Механічний завод знаходиться на території Ніжина, вони мають бути присутніми на цій комісії, можливо, й бути її ініціаторами. Якщо вони б сюди з'явились і дали б пояснення, можливо, ми щось і зрозуміли б.
 
Я вважаю, такі комісії, які в нас відбуваються, дають певне підґрунтя для кримінальних справ. 
 
Є негайна необхідність подовжити термін дії нашої комісії по вирішенню цього питання (а це бажання не тільки моє, а й усіх членів комісії, громадськості, депутатського корпусу)”, - повідомив Олег Щербак, депутат Ніжинської міської ради.


 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: