Завантаження ...
banner
banner

Кордон без «Стіни»: чернігівські посадовці привласнили гроші

Прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства при використанні коштів Державного бюджету України, виділених на реалізацію проекту «Стіна» на державному кордоні України з Російською Федерацією


Прокуратурою області зареєстровано кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами державного підприємства при використанні коштів Державного бюджету України, виділених на реалізацію проекту «Стіна» на державному кордоні України з Російською Федерацією.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області, інформує Garmata.tv.
 
Як встановлено, службові особи держпідприємства з метою облаштування державного кордону уклали угоди з підрядниками робіт (приватними  підприємствами), передбачивши всупереч законодавству обов’язковість внесення авансу та необхідність придбання матеріалів за рахунок замовника робіт.
 
Водночас виконання робіт з інженерно-технічного облаштування державного кордону не підтверджено, документально відомості про обсяги виконаних робіт та їх вартість між замовником та підрядником не підписано.
 
Як наслідок, за сприяння посадових осіб держпідприємства всупереч вимог законодавства приватною структурою без фактичного виконання робіт отримано 1,8 млн грн бюджетних коштів.
 
Відомості за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
 
Досудове розслідування кримінального провадження здійснює СУ ГУНП в Чернігівській області, процесуальне керівництво – прокуратура області.
 
Встановлюються обставини вчиненого кримінального правопорушення.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: