Завантаження ...
banner
banner

Яким буде святкування Дня Незалежності вирішував оргкомітет

17 серпня в малій залі міськвиконкому відбулось засідання оргкомітету з нагоди організації свята Дня Незалежності. Також обговорювали підготовку до Дня державного прапору України

День Незалежності


17 серпня в малій залі міськвиконкому відбулось засідання оргкомітету з нагоди організації свята Дня Незалежності. Також обговорювали підготовку до Дня державного прапору України.

Було вирішено, що 23 серпня, напередодні Дня Незалежності, у День державного прапора України, о 9.45 відбудеться офіційний початок заходу, при якому будуть присутні найголовніші учасники свята, завдяки яким ми досі виборюємо свою незалежність на Сході країни — бійці та учасники АТО, зокрема ті, хто перебувають в реабілітаційних центрах.
 
Рекомендовано, щоб прапор піднімала дитина загиблого воїна. 
 
При потребі планується забезпечити стільцями місця біля міськвиконкому, де відбудеться церемонія, надаватиметься питна вода для містян.
 
О 10 годині ніжинці співатимуть гімн України та підніматиметься прапор. Пропонувалось зробити онлайн аудіо- та відео-трансляцію з Києвом, щоб співати його разом, але, на думку Примаченка Валерія - начальника управління культури, у нас немає відповідного обладнання для трансляції. Відео - трансляція можлива вечором, коли темно та можна підключити проектор. Пропонувалось зробити радіо - трансляцію для застосування цокотіння метроному.

Найоптимальнішим варіантом, на думку оргкомітету, буде виконання гімну за участю наших ніжинських колективів, наприклад, хором «Сяйво».


День Незалежності


Орієнтовно така церемонія триватиме близько 45хвилин, після цього покладатимуться квіти до пам’ятника Шевченка. Також вручатимуться державні нагороди героям.

О 10.15 проходитиме Всеукраїнська Хвилина мовчання, при якій в усіх церквах лунатимуть поминальні дзвони, зупинятиметься транспорт, при можливості використовуватимуться звуки клаксонів автомобілів та гудків підприємств. На засіданні було запропоновано звернутись до водіїв ніжинських автобусів та маршруток із проханням зупинитися в цей момент та подати сигнал. 
 
Перекриття вулиць у цей день не передбачається.
 
24 серпня або проходитиме мітинг біля пам’ятника Небесної Сотні о 10.00, або відбуватиметься просте покладання квітів у цей же час, організовуватиметься Хвилина мовчання. Над цим питанням ще міркують.


День Незалежності
 

Із 15.00 до 21.30 на площі Івана Франка відбудеться святковий концерт. Із 13.00 частково перекриватимуть рух транспорту. Буде забезпечений рух по вул. Шевченка та площі Івана Франка у бік вокзалу та по вул. Шевченка на Батюка. 
 
Перед сценою планується зробити огорожу, але не з допомогою стрічки(як це було на Івана Купала), буде забезпечений патруль поліції.
 
24 серпня керівництво парку Шевченка організовуватиме такі спортивні заходи: шаховий турнір до Дня Незалежності (із 11.00), Кубок міста з техніки пішохідного туризму (10.00), відкриття міського турніру з тенісу, СК «Зірка» (із 9.00). Кубок Незалежності з паркового волейболу об 11.00 перенесли на Рибацький Хутір.
 
Вивішуватимуться святкові прапори на будівлях установ, організовуватиметься замовлення соціальної реклами. Із області присилатимуться білборди. Також проводитимуться культурно-мистецькі заходи в бібліотеках та музеях. 

Юлія Солдатенко
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: