Завантаження ...
banner
banner

Сестри з Куликівки звернулися в "Жди меня", щоб знайти свою сестру

На телепрограму «Жди меня» звернулися сестри з села Куликівка Чернігівської області, які хочуть розшукати свою сестру Ульяну Гоартел, яка ймовірно мешкає в Німеччині


На телепрограму «Жди меня» звернулися сестри з села Куликівка Чернігівської області, які хочуть розшукати свою сестру Ульяну Гоартел, яка ймовірно мешкає в Німеччині.

Мою матір звали Дейнеко Василина Костянтинівна, - розповідає дочка Василини Раїса Михайлівна Стрелко. - Вона народилася в селі Бакланова Муравейка Куликівського району в 1925 році. Усе життя ми з мамою жили разом. Та ось тільки перед смертю, вона розповіла мені свою найбільшу таємницю, яку пронесла через все життя. Як з’ясувалося, у матері є ще одна донька, яка залишилася в Німеччині, а саме, село Урендиндорф в районі Дезелі.

Наша мати Василина Дейнеко під час Великої Вітчизняної війни, 25 травня 1942 року, була насильно вивезена німцями на роботи в Німеччину, - продовжує свою розповідь Раїса Михайлівна. - Там вона потрапила до хазяїна, якого звали Єгор Гоартел (Бартел), на той час, йому було 45 років, а його дружину – Кеда Гоартел (Бартел) – 39 років.

Із господарями Василині пощастило – не кривдили, годували добре. Навіть син господарів допомагав дівчатам по господарству. Василина Дейнеко з ним потоваришувала, а згодом ця дружба переросла в кохання. Свої стосунки вони довго приховували.

Згодом Василина завагітніла, коли вже своє положення вона не могла приховувати, розповіли батькам. Хазяїн спершу був трохи невдоволений новиною, а господиня, навпаки, Василину прийняла залюбки.
 
У березні 1944 року у Василини й сина господарів народилася дівчинка. Назвали її Ульяною. Дитину до себе забрала господиня Кеда, вона за нею доглядала, поки Василина працювала.
 
Коли радянські війська звільняли Україну, Василину відправили на батьківщину, а дочка Ульяна залишилася у господарів в Німеччині - село Урендиндорф в районі Дезелі, із тих пір зв'язок із нею відсутній. 
 
Якщо Ви можете допомогти у пошуку за цією історією, дзвоніть по телефону +38 (044) 495-24-88 (Київ), +7 (499) 391-98-88 або залиште інформацію на сайті www.poisk.vid.ru, також можете відправити листа на електронну адресу: zhdimenya@bigmir.net.

                                                          Історія Василини Дейнеко починається з 33,52 хв.


Gorod.cn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: