Завантаження ...
banner

Ніжинець Антон Петрух завоював золото на чемпіонаті світу

Українська збірна результативно почала виступ на Чемпіонаті світу з ракетомодельного спорту. У День Незалежності спортсмени заробили по одній срібній медалі у особистому та у командному заліку. Також українці взяли «золото» в додатковому класі змагань

Антон Петрух


Українська збірна результативно почала виступ на Чемпіонаті світу з ракетомодельного спорту. У День Незалежності спортсмени заробили по одній срібній медалі у особистому та у командному заліку. Також українці взяли «золото» в додатковому класі змагань.

Золоту медаль завоювали українські юніори у класі S2/P, обійшовши збірну США.
 
Клас S2/P імітує політ ракети з крихким вантажем (курячим яйцем), який повинен залишитись неушкодженим від старту до посадки.
 
Золоту медаль у загальнокомандному заліку серед юніорів завоював ніжинець Антон Петрух.
 
Команда дорослих у цьому ж класі показала другий загальнокомандний результат, поступившись збірній США.
 
Перше «срібло» серед дорослих завоював Олександр Сінеліций– він показав другий результат у змаганнях керованих ракетних планерів S8E/P, поступившись тільки представнику Латвії.

Спортсмени мали протримати ракетоплан у повітрі задану кількість часу, після чого посадити його у визначену зону. У цьому ж класі збірна України отримала друге місце в загальнокомандному заліку. На першому опинилася збірна Болгарії.

Нагадаємо, Чемпіонат світу з космічних моделей відбувається з 23 по 29 серпня в селі Великий Дорошів неподалік від Львова.

До збірної команди України було зараховано вісім спортсменів з Ніжина , серед яких: Сергій Шуляк, Степан Івченко, Сергій Труш, Валерій Сердюк, Владислав Журавльов, Вадим Іванець, Роман Іванець, Антон Петрух. 

Від редакції:

Про перемогу Антона ми дізналися від нашого читача, що назвав себе ЧиЖ. Він надіслав нам своєрідне віршоване посланя, в якому згадав про перемогу Антона:
 

Много в Нежине событий:

Гомоляко баню строит,

Дяди Вовин “Fresh” открылся,

Посетить “Bambini” стоит.

Вдоль Остра деревьев меньше,

А в Прилуках много хлеба -

И с такою ерундою 

Позабыли мы про небо,

Где спортсмены запускают

Стаи всяческих ракет.

На ЧМ во Львове, кстати, 

Нежин шлёт домой привет

И дарует чемпиона. 

Петрух - это наше всё.

Напишите про медали, 

Будет много их ещё.

Вот пример для подражаний -

Панахна известный клуб.

А вы пишете, как в речку

Завалился старый дуб...

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: