Завантаження ...
banner
banner

Палите сміття - платіть штраф!

У Ніжині заборонено спалювати листя, залишки сухої рослинності та тверді побутові відходи. На цьому наголошують у інспекції з благоустрою Ніжинської міської ради

Спалення сміття


У Ніжині заборонено спалювати листя, залишки сухої рослинності та тверді побутові відходи. На цьому наголошують у інспекції з благоустрою Ніжинської міської ради. 

Заборона діє відповідно до правил благоустрою території міста Ніжина. Як повідомляють міські екологи, попри заборону почастішали випадки порушення цих правил благоустрою.

«Спалюючи рослинність, її залишки або тверді побутові відходи, ви погіршуєте стан атмосфери повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну з найотрутніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання. Спалюючи суху рослинність, ви погіршуєте своє здоров’я та довкілля», – нагадують у ніжинський мерії. 

До слова, відповідно до правил благоустрою території міста Ніжина за самовільне випалювання рослинності або спалювання сміття передбачено штраф: для громадян від 340 до 1360 грн; для посадових осіб – 850 до 1700грн.

При виявленні фактів спалювання різноманітних відходів на території міста просимо повідомляти за телефоном: 5-44-91. 


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: