Завантаження ...
banner

Міністерство оборони нарешті виплатило заборгований мільйон Ніжинському ремонтному заводу

Завдяки вжитим прокуратурою області заходам представницького характеру ДП «Ніжинський завод інженерного озброєння» погашено заборгованість працівникам підприємства із заробітної плати на суму більше 1 млн грн


Завдяки вжитим прокуратурою області заходам представницького характеру ДП «Ніжинський завод інженерного озброєння» погашено заборгованість працівникам підприємства із заробітної плати на суму більше 1 млн грн.

Нагадаємо, що господарським судом м. Києва задоволено позов прокуратури області, заявлений в інтересах ДК «Укроборонпром» та ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», про стягнення з Міністерства оборони України понад 1 млн грн.
 
Як встановлено, ДП «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», що входить до Державного концерну «Укроборонпром», недоотримано 1 млн грн, які мали б надійти за договорами про надання послуг з ремонту та технічного обслуговування машин і механізмів спецпризначення.
 
Наразі рішення суду виконано. Завод, який перебуває у стадії санації спрямував кошти на виплату працівникам заробітної плати.

Довідково:
 
Зважаючи на особливість розгляду позовів, де стороною виступає суб’єкт господарювання оборонної сфери, в жовтні 2015 року прокуратурою області в інтересах ДК «Укроборонпром» направлено вищевказаний позов до господарського суду міста Києва.
 
Проте суд першої інстанції відмовив у прийнятті позовної заяви до розгляду, мотивуючи тим, що прокурор згідно із Законом України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 не може представляти в суді інтереси державних компаній, ототожнивши поняття «державний концерн» та «державна компанія».
 
Послідовно відстоюючи власну правову позицію щодо захисту державних інтересів, прокурор звернувся з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду, яким незаконну ухвалу суду першої інстанції скасовано, а справу направлено до господарського суду міста Києва для розгляду по суті.
Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Прес-служба прокуратури Чернігівської області
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: