Завантаження ...
banner
banner

"Литаври" в ЗОШ №10: відбулась презентація журналу "Крилаті"

23 вересня в рамках міжнародного літературного фестивалю "Литаври" до ЗОШ № 10 завітала вірменська письменниця Ануш Варданян та організатор фесту Тетяна Винник


23 вересня в Ніжині зазвучали «LYTAVRY» (“Литаври”) - міжнародний літературний фестиваль у сучасному арт-просторі. Почався він ще 22 вересня в Чернігові.

Протягом усього дня проводились зустрічі з письменниками, поетами, літераторами, журналістами, митцями та просто цікавими й неординарними особистостями в навчальних закладах; презентувалися літературні проекти, організовувалися ексурсії містом, різноманітні виставки.
 
До Чернігівщини з'їхались видатні письменники з різних куточків України та гості з 15 країн світу, зокрема з Вірменії, В'єтнаму, Македонії, Білорусі, Хорватії, Німеччини, Китаю та багато інших, які презентували свою творчість містянам.
 
До ЗОШ № 10 вчора, 23 вересня, завітала вірменська письменниця Ануш Варданян, відбулась презентація дитячого журналу “Крилаті”, що присвячений вірменській літературі, головним редактором якого є Тетяна Винник - організатор міжнародного фестивалю.
 
Ануш Варданян розповіла про свій народ, дітей, наголосила на тому, що важливо плекати рідну мову, традиції своєї держави, пам'ятати своє історичне коріння, шанувати й інші народи.
 
Вона відзначила, що Ніжин гарне затишне місто, якщо вимовити його назву, то можна провести паралель зі словом “ніжний”. 
 
Як зізналась письменниця, Ніжин надихнув її на творчість, вона навіть напише вірш про наше рідне місто. Ануш Варданян побажала школярам гарно навчатись, щоб стати порядними й чесними людьми, досягти мети в житті.
 
Учні виступили перед митцями, продекламувавши вірші, вручили їм квіти та подарунки.

Від гостей діти отримали книжки, яскраві журнали українською та вірменською мовою.























Юлія Солдатенко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: