Завантаження ...
banner
banner

У Центральній бібліотеці презентували альманах "Литаври"

Вчора, 23 вересня, у Ніжинській центральній міській бібліотеці відбулась презентація альманаху "Литаври" за участю письменників Ніжинської школи


Вчора, 23 вересня, у Ніжинській центральній міській бібліотеці відбулась презентація альманаху "Литаври" за участю письменників Ніжинської школи.

Захід проводився в рамках міжнародного літературного фестивалю "Литаври".

Нагадаємо, що фест стартував 22 вересня в Чернігові, зібравши докупи популярних сучасних митців із 15 країн світу. Ініціатором "Литаврів" виступила громадська організація з Ніжина «Центр новітніх ініціатив та комунікації», керівником якої є відома поетеса Тетяна Винник.

Протягом усього дня 23 вересня в Ніжині проводились зустрічі з письменниками, поетами, літераторами, журналістами та просто цікавими й неординарними особистостями в навчальних закладах; презентувалися літературні проекти, організовувалися ексурсії містом, виставки.

Фестиваль мав різноманітну програму: від сучасної літератури представників угрупування «Бу-Ба-Бу» до сучасної турецької прози, творчості поетів сходу, серболужицької та вірменської літератури.

У бібліотеці перед присутніми виступили та представили свою творчість Анатолій Шкуліпа, Олександр Забарний, Ярослав Гадзінський, Тетяна Сидоренко, Ганна Малігон, Олександр Гадзінський та багато інших.

До фестивалю організатори видали альманах, до якого увійшли твори учасників цьогорічних «Литавр», двома мовами — українською та англійською. Щоб встигнути до проведення фесту, довелося залучити багатьох перекладачів, серед яких — навіть волонтери та студенти Ніжинського університету імені Гоголя.






























Юлія Солдатенко

По темі: 
В НДУ відбулась зустріч з українськими та зарубіжними митцями

"Литаври" в ЗОШ №10: відбулась презентація журналу "Крилаті"

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: