Завантаження ...
banner
banner

На Чернігівщині можна зареєструвати земельні ділянки онлайн

Із 12 жовтня земельні ділянки, що розташовані в Києві та Чернігівській області, можна реєструвати онлайн. Пілотний проект запустили на сайті e.land.gov.ua

Реєстрація земельних ділянок


Із 12 жовтня земельні ділянки, що розташовані в Києві та Чернігівській області, можна реєструвати онлайн. Пілотний проект запустили на сайті e.land.gov.ua, він діятиме до кінця 2016 року. А вже з наступного року послуга буде доступною для всієї України.

"Реєстрація земельної ділянки є однією з найбільш важливих та одночасно складних адміністративних послуг. Щорічно українці реєструють понад 500 тис. земельних ділянок. Завдяки запровадженню електронної послуги стартує принципово новий рівень якості обслуговування фізичних та юридичних осіб.

На даний момент реєстрація відбувається в два візити до державних органів, а запровадження цієї послуги дає можливість виключити перший візит та залишиться лише необхідність отримати документи після реєстрації земельної ділянки", – йдеться в повідомленні Державного агентства з питань електронного урядування.

Обіцяють, що завдяки автоматизації значно пришвидшиться процес розгляду документів від заявника, ухвалення відповідного рішення, а також це унеможливить будь-які корупційні ризики. 

"Запровадження пілотної електронної послуги є черговим кроком до забезпечення доступності, відкритості та прозорості в земельній сфері. На порталі e.land.gov.ua доступно вже чотири електронні послуги й до кінця року ми плануємо запровадити щонайменше три нові е-послуги", – зазначила перший заступник Держгеокадастру Людмила Шемелинець.

Серед онлайн-послуг, які стали доступні раніше, – надання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку, доступ до інформації про право власності та речові права земельної ділянки.

Додамо, що Верховна Рада подовжила мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення ще на рік.

ТСН

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: